Zwemloop Oostkamp … heel wat NLT debutanten aan de bak.

Samen met een grote groep anciens maakten ook verschillende nieuwe gezichten zich op voor de traditionele 1 mei zwemloop van Oostkamp. Na de al even traditionele chaos aan de inschrijftafel konden, onder al bij al goede weersomstandigheden, de eerste atleetjes om 13u00 hun zwemstart nemen.
Als absolute benjamin van de groep deed Gaelle Buyssens het in de D06 categorie heel goed met een mooie 4e plaats als resultaat. Bij de D08 categorie debuteerde Louise Foret met een 13 plaats. Verder nog Lore Decruyenaere (5e), Manon Sagaert (7e), Vermeire Noor (8e) en Kyana Meurisse (15e) in deze druk bezette categorie. Ook bij de H08 veel NLT atleten aan de start, en ook hier trokken de 2 debutanten zich goed uit de slag, Simon Breda werd 7e en Jongbloet Maaten 13e. Arcan Vanoverschelde miste nipt het podium, Malt de Simpelaere werd 6e, Couwet Leon liep naar een 11e plaats, Louis Sagaert werd 15e en Angelo Vande Vannet sloot de reeks op een 17e plaats. Het blik debutanten was hiermee op, maar nog genoeg NLT ervaringsdeskundigen in de volgende reeksen. Bij de D10 categorie hadden we Couwet Elise (16e), Meria Lammens als 13e en Allessia Vandendriessche (11e), broer Massimo werd bij de H08 18e , vlak na Lenn Decruyenaere, een eerste medaille voor NLT werd in deze categorie behaalde door Tenzin Vanwijsberghe die 2e werd. Daarna was het de beurt aan de D12, na winst in Doornik twee dagen eerder moest Emma Cottenie hier tevreden zijn met de tweede plaats. Bij de H12 werd Marius Lammens 7e en Tuur Vermeire 10e. In de volgende categorie mocht alweer een NLT atlete het podium beklimmen, Yara D’haene werd 2e, na haar volgden nog Leena Lammens op een 6e plaats en Ilke Deprez als 8e. De vierde zilveren medaille voor NLT werd behaald door Evelien Keuppens bij de D+16 reeks. Bij de heren werd het podium net gemist door Simon Callewaert, vlak voor Maarten Detollenaere die 5e werd.
Hiermee is dan ook het zwemloop seizoen volledig op gang geschoten, de wedstrijden volgen elkaar nu in snel tempo op. Specifiek er nog uitgelicht is de zwemloop te Izegem op maandag 21 mei, alwaar we terug extra aandacht voor onze debutanten zullen hebben. Voor allen die het eens willen proberen, inschrijven kan nog altijd via de website van Triatlon Vlaanderen.