Zou het lukken? De twijfel van Henk Omey

Vooraf was er nog enige twijfel… zou het lukken, zou het doorgaan, zou… zou het water 13° zijn?? Ja dus, de grens werd net gehaald dus werd het zwemmen in open water! Het was een mooie en zonnige dag, om nu te zeggen dat het verfrissende water echt deugd deed is misschien wat teveel gezegd maar het was zeker niet koud. Of voelden we dit niet met de gloednieuwe en blitse NLT-pakjes die we aanhadden onder onze wetsuit?
In ieder geval, alle zeven de ploeggenoten waren uitermate gemotiveerd en wilden deze 1e afspraak van het seizoen succesvol afwerken! (Ploegen-triathlon werk je af met max. 7 ploeggenoten, de 5e man zijn tijd telt!)
Het zwemmen verliep vlot, we blijven bij elkaar in de buurt en eenmaal terug op het droge konden we richting fiets lopen. Dit was best een stukje lopen, we konden ons ondertussen opwarmen aan de intense zonnestralen 😉
Dat we met enkele hardrijders een goeie fiets-proef konden afwerken wisten we vooraf, maar dat we het zo vlot met z’n zevenen zouden afhaspelen hadden we vooraf niet kunnen denken. NLT 1 bleef ons slechts seconden voor, daar waar wij mits een beetje extra tempo-training wel nog harder konden gaan (’n goeie 40km/u gemiddeld). Volgend jaar….  ?!
Bij de ene verliep de wissel al iets vlotter dan bij de ander, maar eenmaal we op dreef waren konden we met de glimlach de laatste etappe aanvatten, een 5km loop. De krampen werden weggelachen met een mop en voor we het wisten hadden we onze race afgewerkt onder het oog van vele supporters!
We hadden allen genoten, 1 mei 2014 staat reeds gereserveerd op de agenda!

Winst voor Atriac, wij 46e op 143, 750m zwemmen 14’05, 20km fietsen 29’54, 5km lopen 19’56
Eindtijd (inclusief de wissels): 1u09’06

Doornik 1 mei 2013 055 Doornik 1 mei 2013 040

Henk Omey