Zonovergoten 4Fonteinen Triatlon Vilvoorde lost NLT verwachtingen in.

Vilvoorde (als selectiewedstrijd aangeduid door 3VL voor het EK Youth & Juniors) stond rood gemarkeerd op onze jaarplanning. Dit moest het eerste piekmoment worden. De stress was voelbaar bij atleten en omkadering. De eerste race bij de jeugd C nam meteen al heel wat twijfels weg. Emma Cottenie (1°) en Lise Deleersnyder (2°) waren outstanding en vochten onder elkaar uit wie met het zilver en goud naar huis ging. Ook alle andere jeugd C atleten leverden één van hun beste jaarprestaties af.  Dezelfde trend zette zich ook door bij de jeugd B, waar Nele Dequae haar vel heel duur verkocht in een scherp duel met Rhune Vansteenkiste. Pas in de laatste 200 m moest Nele haar meerdere bekennen in Rhune.  Naast deze uitschieter waren de prestaties van onze andere jeugd B atleten van hoog niveau. Er werden mooie onderlinge battles uitgevochten. Vaak met heel minieme verschillen. Chapeau, de blauwe garde was heel nadrukkelijk aanwezig.

Het voorspel deed het beste verhopen. Alle ogen waren nu gericht op het BK Sprint Triatlon. Ook hier was het feest. Cato Cassiers wist zich, na een heel sterk zwemnummer, in een kopgroep van vier te nestelen. Het viertal bleef uit de greep van alle achtervolgers en streed voor de medailles. Cato moest als younster haar meerdere bekennen in J. Vermeylen, C. Deldaele en H. De Vet. Met haar puike 4° overall plaats liet ze al haar concurrenten voor een EK selectie achter zich. Nu maar hopen dat de federatie haar beloont. En wat gezegd van Lotte Vandekerckhove. Net oud genoeg om van start te mogen gaan en al meteen goed voor een 11° allround plaats. Lucie Bortier eindigde heel verdiend op de 28° stek in dit hoogstaand deelnemersveld.

Bij de jongens kende de race een heel ander verloop. Ze werden in de zwemstart weggedrumd door al dat testosteron. Tijdens het fietsen was het zaak om te overleven en proberen stand te houden. Vooral in het lopen lieten onze boys [M. Breye (40), A. Valcke (44), R. Deprez (56), A. Scherpereel (57), T. Gerryn (64) en H. Maertens (71)] zien dat ze meer in hun mars hadden dan het behaalde resultaat. Hopelijk trekken ze hieruit de nodige lessen en laten ze zich geen tweede maal vangen in de wasmachine.

Bovenop al dat fraais waren we ook nog getuige van de knappe 19° plaats van Jordy Buyck op de recreatieve sprint triatlon. Tijdens diezelfde race konden we, als kers op de taart, live de triatlon ontmaagding van Frederiek Vandendriessche meemaken, die vanuit de achterhoede nog kon oprukken naar een heel verdienstelijke 43° stek.

Inderdaad, een NLT hoogdag om niet te vergeten. Bedankt aan alle atleten en supporters voor jullie massale opkomst.

Depaepe Stefaan