Youngsters aan de haal met het gros van de medailles

Na enkele afzeggingen ten gevolge van de jeugdtriathlon in Doornik van de dag ervoor, kwam op 1 mei alweer een stevige delegatie van 25 NLT kids aan de start van de zwemloop in Oostkamp.
Het gros van de medailles werd deze keer weggekaapt door onze jongste atleten. Bij de D06 haalde Noor Vermeire zilver voor Kyara Meurisse die met de bronzen medaille naar huis mocht gaan.
Bij de H06 was Leon Couwet goed voor zilver nadat hij nipt de sprint voor goud verloor. Louis Sagaert nam na een sterke zwemprestatie en een blitzstart in de loopproef de verdienstelijke bronzen plak.
Nog 2 zilveren medailles waren er voor Norah Cottem bij de D10 en Lise Deleersnyder bij de D12.
Naast de medaillewinnaars waren er nog tal van mooie ereplaatsen en persoonlijke records voor vele van onze aanwezige atleten. Ondanks het frisse weer toch weer een mooie dag voor atleten en supporters.
Er is meer dan zwemlopen alleen, zo was er tussen de reeksen van de jeugdtriathlon in Doornik op 30 april een kids duathlon. Hier ook NLT atleten present. Met name Vic en Arno Ares liepen en fietsten een stevig stukje in het Henegouwse heuvelland en konden zich al eens spiegelen aan het grotere werk dat binnen een paar jaartjes te wachten staat.

Bij deze reeds een oproep voor massale deelname aan onze eigen zwemloop in Zwevegem op zondag 16 juli. Inschrijvingen is mogelijk via de VTDL website.
Deelname aan een zwemloop staat garant voor een middag vol sportieve uitdaging en persoonlijk succes, maar ook teamgeest en gevoel van samenhorigheid. Natuurlijk zijn supporters en sympathisanten meer dan welkom, want iedere atleet kan altijd wel wat vocale steun gebruiken.

Gerrit De Simpelaere