World Cup Alicante

De laatste wedstrijd van het seizoen vond plaats in het Spaanse Alicante. Het was de eerste keer dat daar een zogenaamde World Cup plaatsvond. Het parcours was vrij basic maar heel leuk om te volgen voor de supporters langs de weg. Op een World Cup kan je veel punten verdienen op de ITU-point list en dat was vooral het doel van deze wedstrijd.

Op vrijdagmorgen om 4u werden we verwacht op de luchthaven in Zaventem. Onmenselijk vroeg vertrok ik in Heestert samen met Charlotte Deldaele. Toen we aankwamen in Alicante stond de graden al op 29! Heel warm dus.

Op zondag 9u werd het startschot van onze dameswedstrijd gegeven. We stonden met 4 Belgische dames aan de start, waaronder Charlotte Deldaele, Katrien Verstuyft en Claire Michel. Het water had een aangename temperatuur van 25 graden waardoor het een non-wetsuit swim werd. Ik startte naast een goede Spaanse zwemster en kon zo makkelijk meezwemmen tot aan de eerste boei. De eerste ronde kwam ik aan het staartje van de tweede zwemgroep uit het water. Ik wou en kon dus nog enkele plaatsen goedmaken en dat deed ik ook. Ik kwam rond de 20e plaats uit het water en constateerde dat ik samen met Katrien in de groep zat. De eerste twee ronden probeerden we het gat nog te dichten naar de kopgroep maar tevergeefs. Ook kwam de achtervolgende groep aansluiten en zo werd het vanaf de 3e ronde al uitkijken naar het lopen. Het fietsen ging er eigenlijk vrij rustig aan toe. Ik positioneerde mij tijdens de meer technische stukken vooraan zodat ik niet te veel krachten verspeelde door achteraan de groep te bengelen. De laatste ronde voor de wissel naar het lopen wil iedereen altijd vooraan zitten en dat probeerde ik dus ook! Ik kwam als 3e uit de wisselzone van onze grote groep en probeerde mee aan te pikken met Philippine (GER). Ik wist dat dit meisje iets rapper liep dan mij dus probeerde ik haar te volgen. En dit lukte. Er gingen wel enkele sterkere loopster zoals een Sheedy-Ryan (AUS) en Murua (ESP) voor die beiden nog eindigden in de top 5 maar ik kan toch heel tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Het doel was om op een wereldbeker dit jaar een top 20 te behalen. Doel behaald! Ik eindigde 16e!

Voor de wereldbeker in Alicante stond ik nog 171e op de ITU point list. Met mijn 16e plaats kon ik opschuiven naar een 134e plaats. Tevens was het ook een doel om in de top 140 van de ITU-list te staan. Ik heb dit jaar mijn meeste doelen bereikt. De conclusie van dit seizoen is dat ik door constante trainingen en goede begeleiding door mijn trainer Kurt Lobbestael toch al een grote stap voorwaarts heb gemaakt naar de toekomst toe.

Nu 3 weken rust en dan terug opbouwen naar het nieuwe seizoen!

IMG_1750 IMG_1749

 Veel liefs, Sofie