Vier weken later.

Exact 4 weken na mijn eerste volledige afstand staat Xterra Griekenland gepland, het was ietwat onverwacht en niet echt gepland maar daarom kijken we er niet minder naar uit!Ben ik voldoende gerecupereerd, kan je van lange afstand naar het korter en explosiever  werk omschakelen in drie weken, is de MTB techniek er nog? Het was allemaal één groot vraagteken. Na een vlotte vlucht en een iets minder vlotte busverbinding komen we dondernamiddag aan in kalyvia aan het Limni Plastira. Vlug een hapje eten en dan de MTB monteren om het parcours te verkennen. Na één ronde van 15km blijkt het een echte klimkoers te worden, één lange klim van 9km, een technische afdaling van een km of 3 en dan 3 km technisch maar plat. Zou me moeten liggen. De vrijdag zwemmen we nog wat in en verkennen we het lopen, lopen is ook technisch. Veel draaien rond boompjes, wisselende ondergrond, het is voortdurend spelen met je ritme en paslengte, niet zo simpel dus.

Raceday, als ik nuchter ga loslopen om 7u toont de thermometer al 27° aan, heb een “spanje- deja vu”!!!We starten met iets meer dan 200 atleten dus na de zwemstart vind iedereen snel zijn weg en ritme en is er plaats zat om je zwemnummer deftig af te werken. Als ik uit het water kom en de tijdsmat passeer hoor ik geen “piep”, chip kwijt dus. Ik meen iets gezien te hebben op de raceklok van een 24 minuten, super is dat niet maar heb ook al trager gezwommen. In het fietsen heb ik onmiddellijk een goed gevoel en kan desondanks wat schakelproblemen een heel goed tempo aanhouden. Gezien de hitte probeer ik me niet op te blazen en vooral goed te drinken omdat ik weet dat er nog een heel zware loopproef van 10.8km aankomt. Ik wissel vlot na 2 ronden en zie dat er nog niet zo heel veel fietsen staan, goed voor de moral. Eerste ronde lopen kan ik mijn tempo en ritme goed aanhouden, maar de tweede ronde begin ik stil te vallen en halen me er een paar atleten in. Ik kom aan de finish in 2u58 wat me een 44ste plaats overall en een 8ste in mijn AG oplevert. Exacte tussentijden zijn er niet( tussentijden op de site hebben ze gewoon dezelfde genomen van de persoon die iets voor mij is binnen gekomen) maar op gevoel was alles redelijk maar is alles zeker nog voor verbetering vatbaar.

Andere belgen deden het nog stukken beter, Kris Coddens en Yeray Luxem werden respectievelijk 2de en 3de overall,  Nielst ost reed een knappe top 20 en werd 1ste in zijn AG en kwalificeerde zich in zijn eerste Xterra voor Mauii!!

Volgende afspraak is in Zwitserland aan het Lac Brenet volgende week zaterdag, hopelijk weer ietsje beter!!!  Xterra, Live More!!!

IMG_4209 1016403_577582565620454_1940785944_n

Gregory Cool