Via Kortrijk naar Maastricht

De triatlon van Kortrijk op 18 juni bracht mij terug een stapje dichter bij mijn ultieme doel, nl. IM Maastricht. Gezien de wijzigingen in de locatie en de wedstrijdformule, kon Kortrijk rekenen op zeer veel (NLT)atleten en bijgevolg ook heel veel toeschouwers. De zon was dan ook massaal van de partij! Ondanks de hittegolf van de laatste weken waren wetsuites toch toegelaten, onverklaarbaar, maar zeker aanvaardbaar. Door het groot aantal atleten duurde het erg lang voor iedereen in het water lag, vandaar dat de start enkele minuten werd uitgesteld. Uiteindelijk konden we toch vertrekken en een tijdje later bereikte ik vlot de overkant, met een goed gevoel gezwommen! De wissel lukte perfect en het fietsen kon beginnen. Het gewijzigde parcours beviel me helemaal, zodat ik halfweg zelfs tot bij de eerste NLT’er geraakte, nl. Bert. Maar na 3/4e wedstrijd kwam daar ene Fré voorbij gestoven. Gelukkig viel hij bergop af en toe wat stil, zodat ik hem kon blijven volgen tot aan de wissel, die opnieuw vlot verliep. Fré kan duidelijk nog progressie maken in zijn wissels ?. Het lopen ging een stuk lastiger, maar dat was ook zo bij ander atleten. Uiteindelijk lukte het mij om als eerste NLT’er de finish te bereiken. Na mij zag ik vele NLT’ers aankomen, de ene al wat meer tevreden en enthousiast dan de andere. Alle respect voor de atleten die in Kortrijk de finish haalden in deze hete omstandigheden.

De volgende stap is de halve in Gravelines komende zondag, met op zaterdag ook een aantal jeugdatleten van aan de start

Dinsdag 4 juli is er een vergadering voorzien om 19u30 in het clubhuis voor alle Maastricht-atleten.

Bij deze nogmaals bedankt voor alle aanmoedigingen die ik kreeg!

Tom Tanghe