Vandaag is rood…Aragas iDuatlon, 14 april 2013

Vroeg opstaan. Wie doet dat nu op een zondag? Zeker nu de kindjes voor één keertje (wat een toeval) nog in dromenland zijn.  We wrijven ons de ogen uit en trekken ons toch op gang.
Een douche en de geur van een lekker potje koffie doen ons ontwaken.  Gelukkig staan onze spullen al keurig klaar in de garage. Vandaag de Aragas iDuatlon. Geen ‘gewone’ duatlon, maar een strandduatlon. Dat ik vandaag mijn ‘mul-zand-techniek’ zal moeten boven halen, is zeker. Veel pronostikeren doen we niet. Ik weet dat de vice Europese kampioene crosstriatlon Jip Veelenturf,  Sofie Vanbiervliet en Anne-Marie Danneels  meedoen, maar ik weet ook dat ik goed getraind heb en met durf aan de start mag staan. Ik heb toch wat kriebels en ben vooral benieuwd naar hoe de race zal verlopen.

Vandaag is rood de kleur waarin ik start! In mijn knalrood en gloednieuw NLT triatlonpak neem ik plaats aan de startlijn.
Ik vind het fijn om mijn eerste wedstrijd ook meteen in het nieuwe wedstrijdpak te kunnen doen.

Daar gaat het startschot.  Ik volg Anne-Marie en hang voortdurend in tweede positie. Ik verlies terrein en kom dan op andere stukken weer wat dichter. We komen uiteindelijk samen in de wisselzone. Ik verlaat als eerste de wisselzone. Een mountainbike is toch geen koersfiets, denk ik al snel…   Met dikke zandbanden lijken de drie hellingen op de weg een stuk steiler. De vele bochten, de moeilijk berijdbare stukken mul zand, de ribbeltjes op het strand, de golfbrekers… vragen om specifieke fietsvaardigheden, die ik duidelijk onvoldoende bezit.  Ik wil toch alles uit de kast halen, maar wil tegelijk ook geen risico’s nemen –het zou zonde zijn-… Sofie Vanbiervliet snelt me na twee fietsronden voorbij, na drie fietsronden is ook de Nederlandse Jip Veelenturf daar. Bij het indraaien van de wisselzone, ga ik nog even onderuit. Dit geeft me een adrenalinekick om snel te wisselen en nog eens volle ‘gas’ te geven op de laatste 2,5km. Halverwege haal ik de Nederlandse al in. Sofie Vanbiervliet kan ik niet meer bijbenen. Ik eindig tweede en ben tevreden.
Vandaag is rood… Bij het Rode Kruis laat ik mijn schaafwonden nog even verzorgen… Na de middag is het genieten op het strand samen met de kindjes, Stijn en supporters Lieven en Sofie. Picknicken, zandkastelen bouwen, pootje baden,… We keren huiswaarts –hoe kan het ook anders– met een voorzichtig roodgekleurde huid…

De Aragas iDuatlon is een echte aanrader als seizoensopener en voor wie eens een uitdagender en avontuurlijker parcours wil.

P1070156 P1070150

Lieselot Bossuyt