BK duatlon jeugd …van elke kleur eentje!

Op het BK duatlon in Ruddervoorde oogstte de jeugd met een beperkte delegatie drie medailles. Van elke kleur eentje. Een schitterend resultaat waar de club apetrots op is. De jeugd C & B waren, vooral bij de ladies, goed vertegenwoordigd. Bij de jeugd A en junioren was de NLT opkomst heel mager. Enkel Cato Cassiers verscheen aan de startlijn. Alle andere atleten bleven op advies van de omkadering thuis om te supercompenseren van de intense trainingsstage in Spanje.

In de eerste race werden we geconfronteerd met vreugde en verdriet. Emma Cottenie, die als podiumkandidate naar voor werd geschoven, ging iets te gretig van start en stapte halverwege de race zwaar ontgoocheld uit. Hierdoor kwam Lise Deleersnyder, na een sterke fietsproef, in aanmerking voor het brons. Ze beet sterk van zich af en wist met een snelle laatste run de hardloopster Lina Quakarame achter zich te houden. Deze puike prestatie leverde finaal de bronzen plak op.

Bij de jeugd B waren alle NLT ogen gericht op Nele Dequae, die in Geluwe hadden laten zien, dat ze tot het kransje van de titel kandidaten behoort. Tijdens de fietsproef werd al snel duidelijk dat het een duel Nele – Rhune zou worden. En zo geschiede. Pas in de laatste meters van een bloedstollende eindspurt moest Nele haar meerdere bekennen in R. Vansteenkiste. Hiermee was onze tweede plak (zilver) een feit.

Even later zorgde Cato Cassiers voor de kers op de taart. Bij de junioren was ze outstanding. Met meer dan 10 minuten voorsprong pakte ze onbedreigd de Belgische driekleur.

Ook andere No Limitters wisten zich op één of andere manier te onderscheiden. Nora Cottem (7°) en Frauke Bradt (17°) brachten hun vuurdoop tot een goed einde. Camille Harinck (8°) doorstond met klasse haar eerste interview. Marcin Cottem (15°) en Ruben Ares (uitgevallen door een lekke band) hielden onze mannelijke eer hoog. Kortom, proficiat aan alle NLT deelnemers (Y. D’haene (5°), L. Deleersnyder (13°)). Jullie waren super. Klik hier voor meer sfeerbeelden.

Depaepe Stefaan