To Vichy or not to Vichy?

Dat was inderdaad de vraag de afgelopen maand. De racedatums voor volgend jaar waren aangekondigd op de website, de dag van de inschrijving stond in de agenda en de verlofplanning voor volgend jaar begon al vorm te krijgen. Het mocht echter niet zijn… De datum voor de halve en volledige Ironman Vichy werd definitief vastgelegd op de voorlaatste week van augustus en daarmee werd er wat roet in onze NLT-plannen gestrooid. Het leek dan ook een beetje te mooi : wedstrijdweekend op 21 en 22 juli met een halve en een volledige triatlon op het programma. Weliswaar op een 700km van thuis maar wegens midden in de vakantie wellicht toch geen onoverbrugbaar probleem. En inderdaad, een gelijkaardige formule lijkt niet voor handen te zijn. En daarom lijkt het erop dat er heel wat NLT-spin-off wedstrijdjes zullen volgen.

Ondertussen zijn er een aantal plannen die wat vorm krijgen : Jurgen denkt aan Gravelines, Lorenzo en Jeroen willen naar Hamburg en Fré en ikzelf gaan naar Denemarken. Het zal dus wat moeilijker zijn om een grote NLT-delegatie samen af te vaardigen. Alle inschrijvingen zijn nog open, dus wie weet komen er wel nog een aantal bij (nu al mijn excuses als ik al iemand vergeten zou zijn). Laat zeker horen wat de doelen zijn. In de komende weken, maanden zullen we zeker weer heel wat tijd samen kunnen doorbrengen tijdens één van de vele clubtrainingen.

Voor sommige onder ons kan de halve in Gravelines (laatste weekend van juni) afgelegd worden als voorbereiding naar de volledige afstand per eind juli of mid augustus. Voor anderen kan het een ambitieus doel zijn om een eerste halve te doen of om een persoonlijk record te vestigen op deze afstand. De wedstrijd dit jaar was prima georganiseerd en met races voor kinderen van alle leeftijd en een sprint-triatlon op zaterdag is het eveneens een echt triatlonweekend. Een weekend dus om nu al met stip in de agenda aan te kruisen !

Chris Deleersnyder