Tabor lost hoge verwachtingen in

De trip naar Tabor loonde de moeite. De hoge verwachtingen werden ruimschoots ingelost. Ervaring opdoen en kennis maken met het Europees triatlon toneel waren de targets voor L. Vandekerckhove. Dat ze met een pak ervaring huiswaarts is gekeerd staat buiten kijf. Al na het zwemmen was duidelijk dat ETU Junior Cups niet voor doetjes zijn weggelegd. Het zwemniveau lag heel hoog. Zelfs Cato kwam pas als 14° aan wal. Lotte kwam met het laatste busjes uit het water en werd geconfronteerd met een bijna lege transitzone. Gelukkig draaide ze de knop om en zette ze meteen de achtervolging in. Door een heel knappe remonte in het fietsen en het lopen wist ze nog een heel verdienstelijke 33° plaats uit de brand te slepen. Een opsteker om verder te timmeren aan haar triatlon carrière.

Voor C. Cassiers lagen de kaarten anders. Ze wou revanche nemen voor haar EK dat door Murphy de mist in ging. Ze heeft woord gehouden en haar beste ETU Junior Cup ooit neer gezet.  Ze kon met haar 14° zwemtijd net aanpikken in de kopgroep. Al vlug werd duidelijk dat Cato, op het pittige parcours, één van de sterkste bikers was. Door het strakke tempo dunde de kopgroep uit tot 11 triatletes.  Een unieke kans om voor het eerst een toptien plaats in het Europees circuit neer te zetten. Deze kans heeft Cato met beide handen gegrepen. Met een personal best van 18’11” op de afsluitende 5 km run kwam Cato als 8° met de smile over de finish gespurt.

Deze 2 uitmuntende prestaties doen het beste verhopen voor het BK Triatlon in Izegem. We zitten op schema met de hele groep. 15 augustus, een datum om naar uit te kijken!

Depaepe Stefaan