T’ is weer voorbij die mooie zomer …

Dit jaar hadden we echt niet te klagen van de zomer. 4 maanden lang zijn wij verwend geworden met aangename zomerse temperaturen. De regen en onweer die wij normaal gezien als “straf” voor lekker warm weer  er gratis bij krijgen, bleef  dit jaar gelukkig achterwege. Ik hoop dat iedereen met volle teugen genoten heeft van  deze mediterrane zomer. Ik hoop ook dat de batterijtjes voldoende zijn opgeladen om de natte, koude en donkere periode waar wij nu in zitten zonder veel ziektes door te spartelen. De formidabele zomer heeft de atleten van het No Limit Team duidelijk zeer veel deugd gedaan. 2013 zal voor het NLT de triatlongeschiedenisboeken ingaan als het jaar waar het NLT in zowel in de breedte als op topniveau uitzonderlijk hebben gepresteerd. Meerdere Belgische titels en andere kampioenschapsmedailles werden overtuigend naar de  thuisbasis Zwevegem – Avelgem gebracht. Ook op internationaal niveau hebben onze atleten duidelijk gemaakt dat het NLT staat als een huis. Op de EK’s en WK’s van zowel de lange als de olympische afstand hebben eigen opgeleide atleten getoond dat het No limit Team dé kweekvijver bij uitstek is van “puur onversneden triatlontalent”. De jarenlange traditie van een steeds verder professioneel evoluerende jeugdopleiding bezorgt het No Limit Team al vele jaren na elkaar toppertjes in de jeugdcategorieën.

Dit jaar is het NLT een samenwerking aangegaan met het Gold Swimming Team om een volgende sportieve stap te zetten in de professionalisering van de clubwerking. Opnieuw bewijst het NLT door deze alliantie  zijn voortrekkersrol in een te veel in zichzelf gekeerd sportlandschap. De intense samenwerking met Gold bewijst dat grensoverschrijdend sportief samenwerken tussen verschillende sportdisciplines best wel mogelijk is. Een grenzeloos respect voor elkaars werk en het geloof dat iedereen wel van mekaar kan leren heeft geleid tot een ongekende kruisbestuiving welke ongetwijfeld zal resulteren in nog betere prestaties. Het delen van expertise in het belang van de sportieve ontwikkeling van de atleten is het ultieme doel. Het upgraden van de competenties van de trainers van de club is het logische gevolg. Op deze manier ontwikkelen wij een positieve spiraal. Beter opgeleide trainers zullen jaar na jaar beter begeleide atleten afleveren.

Ik kan het niet nalaten de prestaties van de club in de breedte nog eens in de spotlight te plaatsen. Deze prestaties zijn wat mij betreft de basis en voor mij de enige en echte waardemeter voor de werking van een club. Dit resultaat is de optelsom van alle prestaties die IEDER lid van onze club heeft gepresteerd in 2013. Hieronder vindt u de nationale clubranking 2013 .

  • Elite vrouwen: 2de plaats
  • Elite mannen: 7de plaats
  • Jeugd meisjes: 1ste plaat
  • Jeugd jongens: 2de plaats
  • Kids jongens: 1ste plaat
  • Kids meisjes: 1ste plaats

Aan iedereen:  atleten – trainers – bestuur – supporters – sponsors – gemeentebesturen – triatlonfederatie en overheden een dikke merci en een gemeende proficiat voor jullie inzet, engagement en medewerking. De lat ligt meteen zeer hoog. In 2014 beter doen dan in 2013 is de uitdaging waar wij allen voor staan.

Het NLT wenst iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

Voorzitter Johan Van Wonterghem