Succesvol testmoment van de kids

Begin juni stonden er voor de NLT kids loop en zwemtesten op het programma. Aan de hand van deze testen, waar vooral op de motorische vaardigheden werd gequoteerd, kan de progressie van de atleten worden opgevolgd en wordt ook de nodige informatie verzameld voor de nieuwe groepsindelingen van september 2017.

Op woensdag 7 juni was het verzamelen geblazen aan de atletiekpiste van Zwevegem voor de looptesten. Ongeveer 60 kids vonden de weg en werden onderworpen aan een 2 uur durende sessie onder begeleiding van de zo goed als complete trainersstaf. Na een opwarming van enkele rondjes op de atletiekpiste werden de kids in evenredige groepjes verdeeld en mochten ze beginnen aan een reeks specifieke oefeningen. Stabiliteit, coördinatie, lenigheid en snelheid van elke atleet werden nauwkeurig geëvalueerd en in kaart gebracht.

Zwemtesten vonden plaats op zaterdag 10 juni, het werd een drukte van jewelste in het zwembad van Avelgem met een opkomst van en 50tal jonge atleten. Onderverdeeld in 3 groepen werden aan de hand van een reeks oefeningen de vaardigheden van onze kids opgelijst.

De testmomenten mogen zeker een succes genoemd worden dankzij de grote opkomst van onze eigen atleten, maar zeker ook door de aanwezigheid van potentieel nieuwe jonge atleten die al eens hun basiscapaciteiten kwamen demonstreren. Nu rest de trainersstaf nog alle data te verwerken en de moeilijke taak om de nieuwe reeksindelingen nauwkeurig op te zetten.

Foto’s van zowel zwem als looptesten zijn terug te vinden op de facebook pagina van de Multi³sportschool.

Hiermee valt dan zo ongeveer het doek over dit Multisportschooljaar, maar niet zonder de kids nog de kans te geven om deel te nemen aan onze eigen zwemloop in Zwevegem op zondag 16 juli (inschrijven via website vtdl).