Zwemloop Maldegem ….NLT sterk in de breedte.

Door file op de E40 was het niet voor iedereen eenvoudig om op tijd ter plaatse te geraken, maar uiteindelijk geraakten alle  13 deelnemende atleten van de blauwe garde op tijd op de zwemloop in Maldegem. Op uitzondering van de jongste categorie, waren in alle categorieën deelnemers van NLT te vinden, alvast sterk in de breedte dus.

Als eersten kwamen Merja Lammens en  Mirthe Valcke in actie bij de D08. Na een sterk loopnummer kon Merja beslag leggen op de 5e plaats, Mirthe gaf ook het volle pond en werd 12e.

Daarna mochten Lenn Decruyenaere, Arcan Vanoverschelden en Malt De Simpelaere het bad induiken voor hun wedstrijd bij de H08. Lenn bevestigde zijn kunnen met een 6e plaats, Arcan werd als debutant mooi 9e en Malt na een moeilijke strijd met vooral zichzelf 13e. Norah Cottem kon bij de D10, met een 6e plaats, een mooi resultaat neerzetten. Jasper Devos en Tenzin Vanwijnsberghe moesten opboksen tegen sterke tegenstand bij de H10, Jasper kaapte een 6e plaats weg, met een goede zwemprestatie werd Tenzin 15e .Emma Cottenie pakte, als eerstejaars,  op sterke wijze de zilveren medaille bij de D12 .Marius Lammens legde bij de H12 beslag op een 12e plaats. Bij de D14 wedstrijd werd het voor Leena Lammens net geen podiumplaats, de 4e plaats werd haar stek. Voor de laatste wedstrijd van de dag kwamen Maarten Detollenaere en Marcin Cottem bij de H14 nog in actie. Met Maarten op een 5e en Marcin op een 7e plaats kon een gezellige sportnamiddag afgesloten worden

We kijken al uit naar de volgende sportprestaties van onze NLT atleten.

Op paasmaandag 17 april staat de zwemloop van Brugge op de kalender, er zijn nog plaatsen vrij, inschrijven kan nog.