Sportief … back in town

Waar staan we vandaag op sportief vlak? De voorbije weken hebben bewezen dat het No Limit Team back in town is. We staan op verschillende fronten opnieuw tussen de grote jongens. De reorganisatie en het harde werk werpen hun eerste vruchten af. Onze “complete athlete” aanpak bij de multi sport³ school is en blijft de fundering voor onze sportieve toekomst. Jaar na jaar steken uit deze grote visvijver een paar talentjes de kop boven water. De resultaten op de Paco-zwemwedstrijd en onze wielerhappening in Heestert spreken boekdelen. We moeten niet onderdoen voor de concurrentie. In tegendeel. Er zaten heel wat uit het oog springende resultaten tussen. De toekomst lacht ons toe.

Bij de jeugd triatlon zijn we opnieuw podiumrijp. Op de voorbije 2 wedstrijden van de hoog aangeschreven Vlaamse Triatlon Jeugd Cup wisten Kyana Meurisse (2x), Tenzin Vanwynsberghe en Lise Deleersnyder een podiumplaats te veroveren. Ook in de breedte zijn we opnieuw toonaangevend. Op het provinciaal kampioenschap in Izegem werden 4 van de acht West-Vlaamse kampioentruien door No Limitters in de wacht gesleept. Proficiat aan de vier musketiers. (Noor Vermeire, Louis Sagaert, Arcan Vanoverschelden en Maud Demuynck).

Dit zijn niet onze enige truien. We haalden de voorbije weken ook 2 nationale titels binnen . Op het BK Ploegen Triatlon in Vierzel werd NLT (M. Demuynck, L. Deleersnyder en N. Dequae) Belgisch Kampioen bij de dames beloften. Een prestatie die ook goed was voor de vijfde plaats binnen de T3 Series divisie 1. En dat de thuiskomst van Nele Dequae, niet ongemerkt zou voorbij gaan, werd gisteren op het BK Triatlon Olympic Distance in Libramont duidelijk. Nele werd er vice-kampioen overall en Belgisch kampioen bij de beloften. Top!

Ook in onze wielerafdeling wordt er gebouwd aan de toekomst. Bij de aspiranten U13 hebben we een drietal jeugdrenners (Robbe Libbrecht, Ilian Braeckevelt en Len Vanoverschelden) die meespelen in de frontlinie. Robbe Libbrecht was al goed voor meerdere podia. Hopelijk schiet hij binnenkort de hoofdvogel af.

Naast deze, uit het oog springende resultaten, zijn we ook apetrots op de vele No Limitters die de voorbije weken in binnen- en buitenland aan de start stonden van één of andere wedstrijd. Vele limitten en persoonlijke records werden verpulverd. Een aantal runners kunnen ondertussen ook de marathon van hun bucketlist afvinken. Kortom teveel om allemaal op te sommen. Goe bezig.

Stefaan Depaepe