Spannende races in Kitzbühel

Op vrijdag 16 juni nam Hannelore Willen deel aan de individuele wedstrijd EK Junior Women in Kitzbühel (Oostenrijk) samen met Laura Swannet en Kiara Lenaertz.

Het wedstrijdtempo werd bepaald vanaf de eerste minuut, met 60 atletes die vochten voor elke meter in de Schwarzsee.

Na 750m zwemmen kwam Hannelore uit het water in de 2e helft van de atletes, na Kiara en voor Laura, klaar voor een fietsrit van 20km.

Het regenachtige weer zorgde voor een gevaarlijk parcours, en onderweg kwam Kiara ten val samen met een aantal andere atletes. Hannelore behield haar plaats in een fietsgroepje en kon ongeveer in de helft van de atletes aan haar loopwedstrijd van 5km beginnen.

Het energiepeil was nog steeds goed, wat ervoor zorgde dat Hannelore finaal zelfs de 7e beste looptijd van alle atletes uit de benen perste.

Laura eindigde 16e in de ranking, Hannelore finaal 25e in een zeer mooie tijd van 1h 2m 24s, een bijzonder goed resultaat tussen atletes waarvan de meesten 2 à 3 jaar ouder waren.

 

Op zondag 18 juni was het tijd voor Team België om aan te treden, in de Mixed Team Relay, met Laura Swannet (14//A), Joris Basslé (14/B), Hannelore Willen (14/C) en Edouard Verstraete (14/D).

Opnieuw een bijzonder spannende race, deze maal dienden de atleten alles uit de kast te halen in sprint-stijl voor een 250m zwem, 5km fiets en 1.8km loop.

Doel was in de eerste helft van de ranking te eindigen en zo geschiede, met finaal een 8e plaats in de rangschikking, een zeer mooi resultaat!

 

Een geweldige ervaring, voor atleten en supporters, en de honger naar meer internationale wedstrijden is alleen nog maar aangewakkerd… stay tuned!!