Sofie Hooghe wordt knap 11° op WK Triatlon U23

Donderdag 12 september stond het WK triatlon voor beloften op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in het prachtige Londen! Ik keek er al heel lang naar uit omdat we bepaalde delen van het Olympische parcours mochten afleggen. De weken voor het WK begon ik me al redelijk goed te voelen. Soms nog wat spierpijn door intensieve trainingen maar het ging allemaal vrij goed. Om 12u Engelse tijd werd het startschot gegeven van de dameswedstrijd.

Ik had er heel veel zin in en besloot om heel snel en agressief te openen! De eerste meters gingen heel goed, maar dan werd er wat getrokken en geduwd zoals altijd het geval is in een triatlon! De eerste boei kon ik vrij goed nemen, maar wilde direct naar voor. Na de eerste ronde kwam ik vrij goed uit het water. Doordat je dan een overzicht hebt over de wedstrijd zag ik dat ik nog enkele plaatsen kon goedmaken. Ik kwam als 16e uit het water en kende een heel goede wissel. De eerste ronde fietsten onder andere de Australische McShane (de latere winnares) & Musgrove het gat naar de eerste groep dicht. Het tempo lag altijd vrij hoog en konden zo meer dan 2’ uitlopen van de achtervolgende groep. We waren met een 20tal meisjes in de eerste groep dus we wisten allemaal dat het op het lopen ging aankomen. Mijn wissel ging opnieuw vrij goed en kon zo rond de 8e plaats de wisselzone uitlopen. De eerste km’s probeerde ik het tempo van de eerste groep te volgen. Maar moest toch wijselijk passen. Daarna kwam er een groepje met onder andere Van Coevorden (AUS), Musgrove (AUS), Vilic (ITU) & Shorets (RUS) bij mij. Ik vond in dit groepje het perfecte tempo en bleef meelopen tot het einde. Ik besloot om te beginnen sprinten wanneer ik de finish zag. Het was enkel Vilic die hierop kon reageren en toch nog de 10e plaats kon nemen. Ik werd heel tevreden 11e op mijn eerste WK voor de beloften. Met een 36’ looptijd, kan ik heel tevreden terugkijken naar mijn wedstrijd! Ik wil hierbij mijn trainer Kurt Lobbestael bedanken voor de goede begeleiding het afgelopen jaar. Zonder hem stond ik niet waar ik nu sta alsook de trainingsgroep in Leuven! 

Deze week begint ook terug het academiejaar in Leuven. Normaalgezien wordt dit mijn laatste jaar! Ik start op 29 september nog in Alicante (ESP) voor een wereldbeker. Daarna krijg ik enkele weken rust om daarna het seizoen van 2014 voor te bereiden!

 Veel liefs, Sofie