Rendeert de wintertraining? Veloopzwem De Haan ideale test.

Traditiegetrouw schoot De Haan zaterdag het triatlonseizoen op gang. 13 NLT’ers maakten hier vriendelijk gebruik van om eens te testen hoe goed het lichaam de winter had doorstaan.

Met richttijden in het hoofd, zwom bijna iedereen een betere tijd en konden we met blije gezichten ons verder voorbereiden op het fiets- en looponderdeel.

Na de buiken gevuld te hebben met energie en een verkenningsrondje te hebben gefietst, mocht de wedstrijd toch stilaan beginnen. Een ding stond vast: het zou opnieuw een zware editie worden door de 5 beaufort wind die ons samen met het zonnetje toelachte.

Enkele hindernissen maakten het inchecken van de fiets wat spannender. Door het nieuwe reglement moest mijn kort bijstuurtje nog vlug gedemonteerd worden (wees dus maar gewaarschuwd bij je volgende draftingwedstrijd). Lievens helm werd afgekeurd door een barstje en Karel kreeg het warm toen hij zijn autosleutels niet meer vond. Maar gelukkig werden alle hindernissen overwonnen en stonden we allen klaar aan de start.

Mede dankzij de aanmoedigingen van onze trouwe supporters overwonnen we allemaal de wind en brachten we de wedstrijd tot een goed einde (Delphine liet het looponderdeel voor wat het was door een blessure.) We konden de dag nog fijn afronden met een podiumplaats voor Tom. Nogmaals proficiat aan iedereen.

Petra Depaepe