Ook de aller jongsten aan de bak in Vilvoorde

Het was voor vele atleten vroeg opstaan geblazen op zondag 9 juli, Vilvoorde ligt nu eenmaal niet direct dicht bij de deur en door de vele reeksen moesten de jongste kids van 6 tot 8 jaar reeds vroeg aan de bak. Onder aandachtig oog van talrijke duikers en redders doken om 9u45 Manon Haerinck en Malt De Simpelaere samen met nog 23 andere atleetjes in het kanaal van Vilvoorde voor hun triathlon. Het competitief gedeelde was hier nog beperkt daar er na ieder onderdeel op elkaar moest worden gewacht, maar qua eerste ervaring met de 3 disciplines van het triathlon en vooral het open water zwemmen, kon dit wel tellen. Onze 2 youngsters brachten het er allebei goed van af en eindigden in alle onderdelen telkens bij de eersten.

Even later was het aan de iets oudere kids van 9 tot 11 jaar, bij hen wel meer competitie, alles was zoals een echte triathlon, evenwel nog altijd just for  fun zonder tijdsopname en specifiek podium. 42 alteetjes waagden zich aan deze beproeving, onder wie 6 NLT kids. Norah Cottem en Alessia Vandendriessche bij de meisjes en Massimo Vandendriessche, Remy Deleersnyder, Vic en Arno Ares bij de jongens. Die konden zich volledig laten gaan en het echte triathlongevoel in hen opnemen. Voor hen werd het 100meter zwemmen in open water, 4km fietsen en afsluitend 1km lopen.

Om 10u45 begon de echte competitie met jeugd C. Bij de heren kon Ruben Ares dankzij een zeer snelle fietsproef zich op de 4e plaats nestelen. Jarne Minnebo plaatste zich mooi in de middenmoot met een 12e plaats. Bij de dames deden Lise Deleersnyder en Emma Cottenie het nog net iets beter, dankzij een gezamenlijk sterke loopprestatie behaalden ze respectievelijk een 2e en 3e plaats. Camille Harinck kwam net iets later op een 7e plaats binnen.

Bij de dames van jeugd  B mocht opnieuw een NLT atlete het podium bestijgen, Yara D’haene kon eveneens na een stevige loopprestatie de bronzen medaille mee naar huis nemen. Laura Deleersnyder eindigde op een 5e plaats en Ilke Deprez kwam als 7e dame over de streep. In een grote groep jeugd B heren kon Marcin Cottem, als eerstejaars goed stand houden in de middenmoot met een 12e plaats als resultaat.

Jeugd A en juniores mochten zich meten met het volwassen geweld. Dit in de recreatieve sprint triathlon of in het Belgisch kampioenschap sprinttriathlon alwaar de Belgische top present tekende. In de recreantenreeks werden de kleuren van het NLT door 2 atleten vertegenwoordigd. Bij de Masters A werd het zelfs een overwinning voor Lelief Joke. Merten Breye moest in de jeugd A categorie maar 1 atleet laten voorgaan in de uitslag.

Daarna was het de beurt aan de topreeksen van de dag. Bij de dames werd het een triomf voor de NLT atleten in de jeugd A reeks. Met 5 vertegenwoordigers werden meteen ook de eerste vijf plaatsen in deze reeks bezet door onze atleten. Lisa Isebaert won voor Laura Tanghe die dankzij een sterke zwemproef  2e werd. De na blessureleed, weder optredende Lucie Bortier liep heel sterk naar een 3e plaats. Plaatsen 4 en 5 waren voor de zussen Lara en Anse Debaere.

Bij deze heren waren onze 5 vertegenwoordigers wat meer verdeeld over de verschillende reeksen. Bij jeugd A werd Hamish Maertens 7e en Anton Valke na mechanische problemen tijdens het fietsen 10e, Andres Scherpereel had dan met fysieke problemen af te rekenen en moest na het fietsen de strijd staken. Bij de juniores eindigde Tristan Gerryn na een mooie strakke wedstrijd 9e. Bij de senioren was in direct competitie gaan met de Belgische top nog niet aan de orde, Bert Decoene werd 23e.

Hierna kon iedereen voldaan terug naar huis Er werden mooie collectieve en individuele prestaties neergezet, nieuwe ervaringen opgedaan en wijze lessen geleerd.  Fotoreportage van onze atleten is te vinden op de facebook pagina van Multi³sportschool.

Gerrit Desimpelaere