Ongeziene No Limit oogst

De NLT prestaties tijdens het voorbije weekend waren nauwelijks bij te houden. We wisten niet waar eerst gekeken op de verschillende live apps. Het wordt dus moeilijk om in dit artikel iedereen aan bod te laten komen. Ik ga mij moeten beperken tot de meest in het oog springende resultaten.

Zaterdag werd de toon gezet door onze nieuwe secretaris Petra Depaepe. In het zog van haar echtgenoot Vincent Cottem (5u07 / 211° overall), die al meerdere Ironman medailles in de kast hangen heeft, wist Petra in 6u35 (950° overall) de Ironman 70.3 in Vichy probleemloos af te werken. Een mooier verjaardagscadeau kon ze zichzelf niet schenken. De dag nadien stond de volledige Ironman van Vichy op de bucketlist van Ynsen Devos. Na 2 jaar smachten was het eindelijk zover. De voorbereiding naar dit hoogtepunt verliep niet zoals gewenst. Ynsen rekende vooral op zijn doorzettingsvermogen en karakter. Het zou een dubbeltje op zijn kant worden. Maar Ynsen bewees dat hij door een muur kan gaan als het moet. Hij mag met fierheid het voltooien van een Ironman (12u56 / 618° overall) schrappen op zijn bucketlist. Ynsen you are an Ironman! Ook Wim Putman, die in zijn eerste Ironman in Kopenhagen, na exact 11u00 afklokte ( 561 overall) gaat voortaan door het leven als Mr. Ironman. Een status die Kurt D’haene al eerder verwierf en waarop hij blijft kicken. Gedreven door de hunker naar meer en beter haspelde Kurt de volledige afstand af in 11u37 ( 767° overall). Net zoals de wijn wordt hij beter met de jaren. Dat belooft voor de toekomst.

Op hetzelfde moment werd er in Menen gestreden voor de Belgische titel op de middle (1/2) distance triathlon. Er werd vol verwachting uitgekeken naar onze 3 No Limitters. Foeke Vanbecelaere kwam als 55° aan land en schoof dankzij een sterke run finaal naar de 33° plaats (overall). Een topprestatie, wetende dat meer dan 400 deelnemers aan de start stonden. Arthon Valcke en Merten Breye kwamen meer dan 3 minuten eerder uit het water en zaten hiermee meteen in de vuurlinie van deze battle. Merten had goede benen en kon niet weerstaan aan de knaldrang. Iets wat hem tijdens  de afsluitende run parten speelde. Arthon deelde net iets beter in en wist met een formidabele 20 km chrono (1u16) de 14° plaats overall binnen te rijven. Goed voor de Belgische titel bij MU23. Alvast het hoogtepunt uit zijn prille triatlon carriere. Merten moest tijdens het lopen wat gas terug nemen. Hij zette door op karakter en wist Foeke nog net achter hem te houden. Zijn 31° plaats leverde hem nog brons op bij de MU23.  Het podium van toekomst (beloften) was duidelijk No Limit getint.

Op de Mr. T Triatlon in Gent was de club ook ruimschoots vertegenwoordigd. Voor heel wat van onze funners (Vicky, Ann, Jonas, Heidi, …) was het de allereerste keer. De triatlon ontmaagding verliep perfect. Iedereen bereikte op zijn tempo de finish. Schitterend. Hopelijk is de hunker naar meer hiermee aangewakkerd. Dit was niet het enige wapenfeit in Gent. Hannelore Willen stak er met kop en schouders bovenuit op de sprint afstand. Zij was duidelijk de numero uno. Ook Kathleen Vanmarcke (goud) en Théo Catry (zilver) wisten in hun categorie een podiumplaats te versieren.

Een boogscheut verder stond de Steratlon in Sint-Niklaas op het programma. Op de large triatlon werd Evelien Keuppens op een handvol seconden van de winnares knap 2°. Hiermee steekt ze opnieuw haar ventje Simon (18° overall – ook knap) de loef af. Als daar maar geen miserie van komt. Bij de jeugd waren enkel Maud (3° DJB) en Tenzin (4°  HJB) van de partij.

Tot slot was er nog Zuienkerke. Daar wist Lucie Bortier het brons bij de DU23 op de Shifting Gearts Triatlon uit de brand te slepen. Ook de No Limit jeugd werkte zich op de jeugdcup in de picture met de volgende prestaties:

  • Arcan Vanoverschelden: 2° JC jongens
  • Joaquin Ranson: 3° JC jongens
  • Stan Buters: 4° JC jongens
  • Manon Harinck: 5° JC meisjes
  • Jasper Devos: 2° JB jongens
  • Tuur Vermeire: 12° JB jongens
  • Frauke Bradt: 2° JA meisjes

Proficiat aan iedereen die het voorbije weekend blauw heeft gekleurd . Jullie waren elk op jullie niveau top!!!

Stefaan Depaepe