No Limit zwemloop Zwevegem

Zondag 16 juli stond onze eigen NLT zwemloop van Zwevegem op de kalender, de zwemproef ging door in het lokale 50 meter bad en het loopgedeelte had plaats op de atletiekpiste, wat het visueel voor zowel atleten als supporters het heel attractief maakt. De weergoden begonnen wat aarzelend aan de dag en de opbouw moest onder sporadische regenval gebeuren, maar eens de eerste atleten hun opwachting maakten ging de temperatuur letterlijk en figuurlijk de hoogte in en konden de wedstrijden doorgaan in mooi weer. Van de 84 ingeschreven atleten verdedigden er maar liefst 36 de NLT kleuren. Dankzij de minimale verplaatsing was ook een grote garde supporters komen opdagen, die er opgezweept door de lokale speaker een gezellige sfeer van maakten.

In de jongste categorie, bij de 6 en 7 jarigen, waar het voor vele atleetjes hun allereerste echte wedstrijd was, zagen we bij de dames Meurisse Kyana (NLT) als eerste uit het zwembad komen, maar ze kon die plaats tijdens het lopen niet vasthouden en werd nog voorbijgestoken door Joke Tytgat (onafh.). Het podium werd vervolledigd door Mila Vervake (onafh.). Bij de heren haalde Leon Couwet (NLT) het vlot voor Lenn Collyns (onafh.) en Angelo Vande Vannet (NLT) die vooral de podiumceremonie smaakte, maar dat kwam misschien ook dankzij de podiummis.

Bij de dames 08 was ITC in grote getallen aanwezig en gingen ze ook met alle medailles aan de haal. 2 atletes hadden een duidelijke voorsprong op de rest na het zwemmen, Marit Demeulenmeester haalde het met klein verschil voor Laura Lernhout, Fien De Brabander kon het brons nog bemachtigen. Strijd tot op de eindmeet was er bij de Heren 08, Briek Tanghe (TBT) klopte in een ware millimetersprint Seppe Vanoverbeke (in NLT pak, maar onafhankelijk), gevolgd door Daan verspauwen (ETL) die pas in de laatste meters de rol moest lossen.

Overmacht bij de dames 10 van Lotte Minnebo (TBT) die vlot de winst pakte. Na haar 2 NLT atletes met Norah Cotten op 2 en Ronit Ranson op 3. Ook bij de heren 10 ging liep TBT naar de winst, Ides Tanghe won voor onze eigen Jasper Devos en Noah Lernout (ITC) die het nog in een beklijvend sprintje moesten uitvechten wie zilver en brons pakten.

De Dames 12 kwamen over de streep in dezelfde volgorde zoals ze uit het water kwamen. Vera Van Dycke (KTT) won voor Emma Cottenie (NLT) die nog Lizzy Langen (TCM) kon afhouden voor het zilver. De Heren 12 maakten er een zeer attractieve wedstrijd van, waar de uiteindelijk winnaar Milan Collyns (GETT) pas als 5e uit het water kwam en dus in het lopen een serieuze inhaalrace tot een goed einde heeft kunnen brengen. Louis Uyttenhove (ITC) werd op luttele seconden 2e gevolgd door onze eigen Theo Catry die met een zeer sterke loopprestatie met een 3e plaats beloond werd.

Een tweede gouden medaille voor NLT werd gewonnen door Yara D’haene bij de Dames 14, evenwel niet zonder slag of stoot. Yara kwam als 2e uit het water op ruime afstand van Espeel Charlotte (onafh.) maar kon dankzij een vlotte wissel en goede loopproef toch nog ruim winnen. Charlotte werd uiteindelijk ook nog gepasseerd door Lynn Vermeiren (SPTC) en moest dus tevreden zijn met het brons. One man show bij de Heren 14 waar Wout Franco, opnieuw van TBT, die uiteindelijk 4 van de 10 wedstrijden hebben gewonnen, de gezamenlijke NLT tegenstand op respectabele afstand zette vanaf de eerste zwemmeters. Marcin Cotten en Maarten Detollenaere mochten mee op het podium.

Na het uitdelen van de laatste medailles keerde de rust terug, kon de afbouw beginnen en kon snel teruggeblikt worden op weer een mooie en vlekkeloze organisatie met dank aan de vele vrijwilligers en atleten die er een mooie sportnamiddag van maakten.

Gerrit De Simpelaere