NLT staat in voor de vrouwelijke invulling bij de Belgian Baby Hamers op EK Weert.

Op zondag 2 juni 2019 hadden de Belgian Hammers een afspraak in Weert, voor het EK triatlon. Drie dagen op rij gaf de état major van triatleten daar het beste van zichzelf, individueel en in team.

Voor No Limit Team werden de honneurs waargenomen door Cato Cassiers en Hannelore Willen, onder de deskundige begeleiding van Wauter.

Cato kwam als eerste aan de aftrap, in de individuele wedstrijd op vrijdag. Een bikkelharde race waar Cato haar plaats veroverde in het zwemmen. Tijdens een snoeiharde fiets-discipline probeerde Cato een paar keren de wedstrijd open te breken en een gat te slaan. De concurrentie pikte evenwel telkens terug aan, waardoor een groep van meer dan 35 atletes in de wisselzone kwam en zo goed als samen aan het lopen begon. Cato eindigde op een mooie 30e plaats en toonde dat ze meer dan haar vrouwtje stond in deze groep van top-atletes.

Op zondag was het dan tijd om de krachten te bundelen. Cato en Hannelore vormden een team met Wout (Franco) en Gianni (Vandenbroucke) onder een loden zon. Ook hier was het niveau en vooral tempo bijzonder hoog, heel mooi ook om te zien voor de vele (internationale) toeschouwers die naar Weert waren afgezakt. Cato zette het team na haar sprint in 8e positie, en deze werd vastgehouden door Wout. In de 3e estafette werd het tempo nog wat opgedreven, en Hannelore moest hier 2 plaatsjes laten gaan. Gianni werkte de klus af met vooral een heel stevig loop-nummer, waardoor het team finaal op de 12e plaats eindigde. Mooi!!!

Intussen zijn de analyses gemaakt, zijn de lessen getrokken, en wordt er alweer vooruitgekeken naar de komende wedstrijden.

Éen ding is zeker na het voorbije EK: het belooft een bikkelhard en bloedheet (letterlijk en figuurlijk) triatlon-seizoen te worden voor onze Juniores, de lat ligt hoog, zeer hoog!

PS: ook een dikke proficiat aan Claire (brons individueel), Jelle (brons individueel), Valéry en Marten (samen 4e team bij de Elite)

Nathalie Vermassen