NLT smolt niet weg …maar schitterde in heet Frans weekend.

Het weekend “La douce France” zal iedereen bij blijven en krijgt ongetwijfeld een belangrijke plaats in de clubgeschiedenis. Op het hoogste niveau (Franse Grand Prix Triatlon) kunnen racen met de wereldtop onder en rond de Eifeltoren …een droom voor elke triatleet. Dit overkwam Cato Cassiers. Ze werd knap 32° in dit selecte gezelschap.

Iets dichter bij huis (net over de schreve) was er een ware No Limit invasie in Gravelines. Op zaterdag (30 juni 2018) was onze jeugd outstanding. Naast de vele podia bij de meisjes zaten ook onze jongens frequent in de top tien. De aansluiting met de top zit er stilaan aan te komen. Nog een extra duwtje en de podiumplaatsen komen ook in zicht voor veel van onze boys. Laat het zilver van Ruben Ares de aanzet zijn tot meer.

Zondag (1 juli 2018) was het “D-Day” voor onze lange afstandsatleten. We waren op alle fronten aanwezig. F. Vandendriessche, M. Cottenie en S. Hocedez streden, onder extreem zuiderse omstandigheden in de vuurlinie van de duatlon 111 en konden terugblikken op een fantastisch resultaat. Ze lieten heel wat toppers achter zich, die kraakten onder de tropische hitte.

Op de halve triatlon (Chtriman 113) waren we met een tiental individuele deelnemers en zes teams (3 heren & 3 dames teams) heel prominent aanwezig. Niet alleen de kwantiteit was van hoog niveau, ook de kwaliteit mocht worden gezien. Op ééntje na haalde iedereen de finish. Dat alleen verdient (30° celsius) een staande ovatie. Bovenop deze prestatie haalden 4 van de 6 trio teams het podium. Chapeau !!!

Last but not least verdedigden Tom Tanghe en Jurgen Soetaert de No Limit kleuren op de volledige triatlon (Chtriman 226). Een onbegonnen opdracht in deze hitte zou je denken. Maar nee, ze haalden allebei de finish. T. Tanghe doseerde perfect en weerstond het best de warmte. Hij finishte als 15° in 10u48. Voor J. Soetaert verliep alles perfect tot na het fietsen. De marathon strooide roet in het eten. Gepakt door de hitte werd het een gevecht onder het motto “Don’t give up”. En dat deed Jurgen, die als 37° na 11u38 de finsish overschreed. Respect voor deze 2 kanjers.