NLT is en blijft één van de meest toonaangevende jeugdclubs in de Belgische triatlonwereld.

Vorige zaterdag streed de Belgische triatlon jeugd bikkelhard voor de titels en podium plaatsen op het BK jeugd triatlon in Wuustwezel. Tijd om de resultaten te analyseren en de jeugdwerking te evalueren. De prestaties mochten gezien zijn. Lotte Vandekerckhove wist als uittredende Belgische kampioene bij de junioren, haar titel met een jaar te verlengen. Een duel waarin ook teamgenote Rhune Vansteenkiste de bronzen plak wist weg te kapen. Dit leverde een mooi NLT gekleurd podium op. Ook de jongens B zorgden voor een gelijkaardig blauw getint plaatje. Cis Huyghe werd knap vice-kampioen en moest nipt de duimen leggen voor Jens Smolders. In het zog van deze 2 heren knokte Jasper Devos zich heel verdienstelijk naar plek drie. Proficiat aan de vier medaille winnaars. Enkel Izegem (ITC) scoorde beter en keerde huiswaarts met 5 medailles.

Maar niet alleen in de medaillestand waren we top, ook in de deelname waren we één van de meest aanwezige clubs. 21 jeugdatleten haalden de finish en mochten fier zijn op hun prestatie. Ook zijn verdienen een schouderklopje.

Dit BK heeft nogmaals bevestigd dat de NLT jeugdwerking zowel kwalitatief als kwantitatief tot de Belgische top behoort. Dikke merçi aan iedereen die hier zijn steentje heeft toe bij gedragen.

Stefaan Depaepe