NLT boys voor het eerst tussen de grote jongens…

Zondag 9 juli 2017 … Vilvoorde, eerste wedstrijd tussen de (letterlijk en figuurlijk) grote jongens.

Met z’n vijven (Andres Scherpereel, Arthon Valcke, Bert Decoene, Hamish Maertens en Tristan Gerryn) aan de start van het BK sprinttriathlon te Vilvoorde. Nr. 6 (Merten Breye) besliste er anders over, of liever gezegd zijn vader schreef hem verkeerd in, en startte drietal uur vroeger bij de “recreanten” voor zijn wedstrijd. Een wedstrijd waar hij heel knap vierde werd, en slechts een enkeling en de familie Appermans moest voor laten.

16u30 … zwemstart, een honderdtal atleten in het water, geen enkele NLT-er duidelijk terug te vinden in het gewriemel bij de start.

16u42 … Tristan komt als eerste uit het water, kortbij gevolgd door Andres, Bert en Hamish. Arthon komt als laatste NLT-er uit het water op een half minuutje van Tristan. Zwemtijden die dus heel dichtbij elkaar liggen !

16u54 … eerste fietsronde zit er bijna op. Tristan, Andres en Hamish zitten in dezelfde groep waarin deftig doorgefietst wordt. Bert en Arthon in een achtervolgende groep op een 40’ seconden.

16u56 … einde eerste fietsronde. Tristan en Hamish nog altijd in dezelfde groep, Bert en Arthon zijn met hun groep genaderd tot op 20’ seconden. Andres fiets er in zijn eentje tussen.

17u04 … tweede fietspassage. Groepje van Bert en Arthon is komen aansluiten op de groep met Tristan en Hamish. Van Andres is er geen spoor meer. Hij had blijkbaar zijn beste dag niet, en besloot er wijselijk de brui aan te geven tijdens het fietsen.

17u14 … fietsen moet ondertussen gedaan zijn, maar me op het loopparcours gaan posteren.

17u16 … Hamish verschijnt als eerste op het loopparcours, gevolgd door Bert en Tristan. Arthon is in geen velden of wegen te bespeuren. Hij passeert zichtbaar kwaad … fietsproblemen (kapotte trapas) zorgden ervoor dat hij op einde van de 3e fietsronde moest lossen en anderhalve minuut verloor op de andere NLT-ers die in quasi dezelfde tijd T2 binnen kwamen.

17u25 … Ook bij de tweede looppassage loopt Hamish nog steeds als eerste. Bert volgt op een 45’, op de voet gevolgd door Tristan. Arthon volgt op anderhalve minuut van Hamish en een minuutje van Bert.

17u34 … Hamish eindigt als eerste NLT-er (1u03:42) op de 56e plaats (7e A-jeugd) op 7-tal minunten van topper en ex-olympiër Simon Decuyper. Tristan weet na een knappe loopbeurt Bert nog in te halen (1u04:23) om als 60e te eindigen (9e junior). Bert eindigt als 65e (23e senior) in 1u05:08. Arthon nadert nog heel kort op Bert om als 68e (10e A-jeugd) te eindigen op anderhalve minuut van Hamish in een tijd van 1u05:17. Zonder mechanische problemen zat een eindtijd in de buurt van Hamish er dus in …

Besluit van deze wedstrijd …

Er zullen nog heel veel boterhammen moeten gegeten worden (met dank aan Pascal I. voor de quote) … Het niveau op een BK is overduidelijk heel hoog, maar, ze zijn op de goede weg !

In het zwemmen wordt er maar één tot anderhalve minuut verloren op de snelste zwemmers. In het fietsen blijven ze knap meedraaien in hun fietsgroep, en worden ze er niet uitgereden. In het lopen tenslotte blijven ze zonder uitzondering allen knappe tijden neerzetten.

En … de tijden tussen de NLT-boys onderling liggen wel heel dicht bij elkaar. Dat belooft dus nog knappe en spannende onderlinge NLT-strijd op te leveren in de komende wedstrijden in Sint-Laureins, Viersel, Weiswampach, … !

John Valcke