NLT 2.0 schrijft triatlon geschiedenis

Twintig jaar geleden (september 1999) was er heel wat te doen rond de opstart van onze triatlonschool. Triatlon voor kids van het lager onderwijs was not done.” Zo’n zware sport voor kinderen”, dat doe je niet. Die kritiek kregen we vaak te horen. Ook binnen de federatie waren destijds niet alle beleidsmakers happy met ons jeugdproject. Gelukkig veranderde de mentaliteit snel en volgden andere clubs ons voorbeeld.

De oprichting van onze triatlonschool heeft ons geen windeieren gelegd. Integendeel, dit is tot op vandaag, de meest succesvolle strategische keuze geweest uit ons clubbestaan. Wat onze jeugd de voorbije weken heeft neergezet is ongezien. Alle vrouwelijke nationale jeugdselecties (5 atletes) voor de EK’s (EK jeugd Kitzbühel, EK junioren Weert) en de Super League zijn ingepalmd door No Limit Ladies. Een unicum in de Belgische triatlongeschiedenis. Naast deze individuele selecties zal NLT, net zoals vorig jaar, ook de Belgische kleuren vertegenwoordigen bij de junioren op het EK voor clubteams. En wie weet halen we deze keer net wel het podium. Hieraan werd 20 jaar hard gewerkt door het bestuur, sponsors, trainers, ouders en atleten. Een dikke proficiat aan alle atleten en iedereen die zijn puzzelstukje heeft bijgedragen tot dit succesverhaal.

Laat ons met dezelfde drive en gedrevenheid in alle regionen (Multi Water Move, Multi Sport³ School, …) verder werken aan dit jeugdverhaal. Hier mag het niet stoppen. Integendeel, laat dit nog maar een begin zijn, van veel meer. Nieuwe projecten zoals de oprichting van een Multi Skillz Academy, de fusie met Gold, de focus op meerdere sporten, … staan in de steigers en zullen ons handelsmerk “completeathletes” alleen maar versterken.

Dit smaakt naar meer !!!

Depaepe Stefaan