Nieuwe corona maatregelen vanaf maandag 1 februari 2021

De nieuwe corona maatregelen m.b.t. de invulling van de vrijetijdsactiviteiten voor jongeren gaan vanaf maandag 1 februari 2021 in voege. De geplande trainingen voor zaterdag 30 januari 2021 gaan gewoon door volgens de eerder gecommuniceerde maandschema’s.

We zijn momenteel nog aan het wachten op de gemeentelijke restricties. Van zodra die duidelijk zijn zullen we zo snel mogelijk de bijgestuurde planning communiceren. Hieronder de beknopte samenvatting van de nieuwe maatregelen.

Informatie Vlaamse Zwemfederatie

Zwemmen wordt volledig gelijkgeschakeld met buiten sporten.

* Voor -13-jarigen gaat de grootte van een bubbel van 50 naar 10 (exclusief begeleiding). De bubbels moeten van elkaar gescheiden zijn. Er mogen wel meerdere bubbels tegelijk trainen.

* Voor alle activiteiten (ook -13-jarigen) vindt de activiteit in het beginsel buiten plaats (zwemmen natuurlijk niet, maar droogtraining bijvoorbeeld wel).

* Voor 13 tot 18-jarigen gaat de bubbelgrootte van 4 naar 10 en er mag contact zijn. Ook hier blijven bubbels strikt gescheiden.

* Voor +18 blijft alles zoals het was.

* Kinderen wordt gevraagd om te kiezen voor één buitenschoolse activiteit.

* Tijdens de krokusvakantie mogen voor sportkampen de bubbels 25 personen tellen.

Geen wedstrijden mogelijk met verschillende clubs (enkel in eigen clubs), met uitzondering voor topsport. Zoals gisteren al aangekondigd komen we hier volgende week met een digitaal initiatief waarbij zwemmers en clubs virtueel tegen elkaar kunnen uitkomen.