Multi Sport³ Happening zorgt voor geslaagde apotheose

Zondag 8 juli is voor 48 NLT Multi Sport³ atleten alweer hun hoogdag in hun prille carrière geworden. Onder een stralende zon werden ze onderworpen aan allerlei proeven in amicale, maar toch competitieve, sfeer met als apotheose een echte zwemloop in een clubkampioenschap, waar iedereen als winnaar is uitgekomen.

Om 13u30 was het verzamelen geblazen in de sporthal van Avelgem en kregen alle atleten hun rugnummer met waterbestendige alcoholstift op de schouder gepeld. Na de briefing en de gezamenlijke opwarming werd de opdeling op leeftijd gemaakt in drie groepen en konden de activiteiten beginnen. Het loopgedeelte vond voornamelijk plaats in de sporthal en bestond uit een reeks snelheid en coördinatieproeven, waarvan het gedeelte “balproeven” door velen als moeilijk werd ervaren. Het loopgedeelte werd afgesloten met een 1 tegen 1, 60meter sprint. Het fietsgedeelte vond plaats op de parking naast de sporthal, eerst een behendigheidsparcours met slalom, poortjes en wipplank, om daarna, op het aansluitende grasveld, nog een echte achtervolgingswedstijd te hebben tussen de atleten. De zwemproeven bestonden uit een water-hindernissen parcours en enkele sprint-proeven. Daarna mochten de atleten hun schoenen klaarzetten voor de apotheose van het evenement, de zwemloop. Met aangepaste afstanden voor iedere leeftijdscategorie werd er eest gezwommen in de vrije stijl, waarna aansluitend én of meerdere ronden werden gelopen rond het voetbalveld.

Tussen de verschillende onderdelen door konden atleten en supporters zich voorzien van gekoelde dranken in de NLT tent die opgesteld stond te midden van het activiteitenterrein. Bij deze ook een bedankwoordje aan organisatoren, trainers, vaste- en gelegenheidsmedewerkers om, niet alleen voor dit event, zich het hele seizoen belangeloos te hebben ingezet om alle atleten mooie sportieve momenten te laten beleven. Roem, eer en glorie, vreugde en soms ook een beetje verdriet hebben van dit seizoen alweer één gemaakt om nooit te vergeten.

Terwijl de ouders reeds een infomoment kregen betreffen het komende sportjaar,  konden de atleten het seizoen 2017-2018 afsluiten met de medaille-uitreiking, waar alle atleten werden gelauwerd in de orde der triatleten. Nu kan de spreekwoordelijk riem er even afgelegd worden, om begin september met volle moed aan het nieuwe seizoen, gegarandeerd vol uitdagingen, te beginnen.

Gerrit De Simpelaere