Meteen onder de magische 2 uren grens

Veel marathon lopers bijten hun tanden stuk op de 3 uren grens. 42 km lopen met een gemiddelde snelheid van 14 km/uur is niet evident. Dit schud je niet zomaar uit uw mouw. Veel trainingsarbeid en talent zijn noodzakelijke ingrediënten. Ook op de kwart triatlon (1500 m – 40 km – 10 km) bestaat er zo’n magische grens. Onder de 2 uur duiken is niet voor iedereen weg gelegd. Dit betekent dat je de 1500 m zwemmen in 20′ (1’20″/100 m), de 40 km fietsen in 1 uur (40 km/uur) en de 10 km lopen in 40′ (15 km/uur) moet afwerken. Daarnaast mag je nog rekenen op een tijdsverlies van 2 à 3 minuten in de wissels. Deze cijfers zeggen genoeg. Hier is letterlijk en figuurlijk een groot sporthart voor nodig.

Wel, vorige zaterdag (10/08/2019) doken Merten Breye (1:55:25) en Arthon Valcke  (1:57:03) op het Belgisch Kampioenschap Kwart Triatlon in Wuustwezel ruimschoots onder de 2 uren grens. En dit bij hun eerste deelname op de kwart afstand, wat de prestatie des te grootser  maakt. Ook Cato Cassiers schudde een huzarenstukje uit haar hoed. Ze werd 5° overall en pakte hiermee de bronzen medaille bij de beloften. Haar prestatie krijgt des te meer kleur als je weet dat ze dit als dame realiseerde in 2:06:12. Van een straffe madam gesproken.

Verder waren ook Ruben Deprez en Tristan Gerryn op de afspraak. Na een fantastische swim strooide de forse wind roet in het eten van Tristan. Het fietsen verliep hem minder goed. Een toptijd zat er niet in, maar Tristan zette door en haalde de finish in 2:11:12.  Bij Ruben was het tijdens het zwemmen meteen duidelijk, het zou niet zijn dag worden. Ondanks de uitzichtloze situatie bleef Ruben knokken voor iedere seconde.  Met een tijd van 2:07:22 zat hij een stuk boven zijn personal best. Het kan niet alle dagen feest zijn, of zat de vakantie er voor iets tussen?

Alvast een dikke proficiat aan onze 5 beloften. Er wacht ons nog een mooie toekomst met het No Limit Team. We hebben het beste nog niet gezien. Op naar de toekomst.

Stefaan Depaepe