Met zijn drieën aan de start te Hofstade

Drie jeugdige NLT atleten vonden de weg naar Hofstade bij Mechelen voor de plaatselijke zwemloop van de SP&O triathlonclub.

Eerst kwam Tara Vanwijnsberghe bij de D08 in actie. Al haar toewijding en doorzetting ten spijt, zat een plaats in de eerste gelederen er evenwel niet in en werd het vooral een gevecht tegen zichzelf dat met een glimlach kon afgesloten worden.

Bij de H08 mocht Malt De Simpelaere zijn nieuwe schoenen uittesten. Malt presteerde op niveau, met voor zijn doen goede tijden, maar door sterke tegenstand was de laatste plaats zijn deel, iets wat toch even verwerkt moest worden.

Daarna was het de beurt aan Tenzin Vanwijnsberghe bij de H10, hij kwam als 4e uit het zwembad, maar moest ondanks een vlotte wissel en strakke loopproef, in de laatste meters nog 2 atleten laten passeren om zo als 6e te eindigen.

Gelukkig is triathlon niet een sport van enkel winnaars en kon iedereen moe, tevreden, voldaan en een wedstrijdervaring rijker de terugtocht aanvatten.

Zondag aanstaande is er onze eigen Betopor jeugdtriathlon in Zwevegem een mooie aangelegenheid om te komen supporteren voor onze +12 jeugd.

Op maandag 5 juni is er dan het Vlaams zwemloop kampioenschap in Izegem. In het 50 meter buitenbad start een stevig deelnemersveld op zoek naar eeuwige roem en eer, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor moedige atleten.

De week nadien, op zondag 11 juni, een zeldzame kans voor de kids om eens te proeven van het echte werk, een triathlon. Wederom niet direct dicht bij de deur, op linkeroever in Antwerpen. Zwemmen gebeurt in het openluchtzwembad aan St Anneke, direct daarna fietsen in de aanpalende verkeersvrije straten, en aansluitend lopen in het park. Dit alles in een Just for fun kader. Inschrijven kan nog altijd via de VTDL website.

Gerrit De Simpelaere