Lise en Remy schitteren op Ironkid Klagenfurt

In de aanloop van een Ironman staan er altijd heel wat activiteiten op het programma. Dit gaat van pasta party en persconferentie voor de toppers, expo voor alle atleten en toeristen tot een heuse bedrijfstriatlon (korte afstand), Irongirl run en ook een aquatlon (zwemloop) voor de allerkleinsten.

In hetzelfde heldere water van de IronMan wedstrijd moeten ze – afhankelijk van de leeftijd – afstanden afleggen van 50m tot 100m. Zij mogen echter wel zonder wetsuit de Wörthersee induiken (20°). Aansluitend leggen ze de loopproef af waarbij ze mogen finishen op het Ironman podium dat is gebouwd voor daags nadien.

Het is een klein beetje chaotisch aan de start met regels waarover duidelijk niet zo lang is nagedacht als bij de vuistdikke draaiboeken voor de Ironman zelf. Maar stilaan wordt het toch allemaal wat duidelijk en mag Remy zich als eerste van onze kindjes opmaken om de wisselzone te betreden.

Remy wordt samen met een dertigtal kindjes van zijn geboortejaar via het ponton in het water gelaten. Na het pistoolschot gaat het onmiddellijk hard. Remy komt als derde uit het water: super ! Maar het duurt wat lang vooraleer hij uit de wisselzone komt (hij loopt niet graag met nat haar ?) en er hebben hem nog 2 jonge wolven voorbijgestoken.

Remy wil zijn huid echter duur verkopen en heeft beide gastjes nog ingehaald voor het keerpunt. De eerste internationale medaille voor NLT van dit weekend hebben we beet.

Wat later is het aan de dames van geboortejaar 2007. Ons Lise is toch wel wat zenuwapperig als ze op het strand plaatsneemt voor de start. Van bij de start steekt ze er onmiddellijk een goed tempo in en komt als eerste aan het keerpunt. Ze blijft de eerste positie behouden en zal deze ook niet meer afgeven in de loopproef. Ze loopt vlotjes achter de fietser met het bordje “1st kid” aan en kan nog licht uitlopen op de eerste achtervolgster.

Wij supertrots en Lise superblij !

De plannen worden wat aangepast om toch maar de prijsuitreiking te kunnen bijwonen om 17h. Deze zou doorgaan in de Irondome op het podium waar daags nadien Marino Vanhoenacker het hoogste schavotje zou beklimmen. Heel wat ouders met nerveuze kindjes komen de tent binnen. De niet-officiële uitslag hangt uit in de tent en we zijn wat verbaasd te zien dat Lise op de tweede plaats staat. Ach ja, “unofficial results”.

Tijdens een plechtige ceremonie worden jongens en meisjes per leeftdijdscategorie naar het podium geroepen : Remy derde in zijn leeftijdscategorie. Lise 2de plaats. Een prachtige beker uitgereikt door voormalig kampioen Faris Al Sultan !

We zien dat Lise toch een klein beetje ontgoocheld is omdat ze toch als eerste over de meet is gekomen. Na de uitreiking gaan we toch eens gaan informeren en we krijgen een wat wazige uitleg dat er maar één reeks per geboortejaar was maar dat er misschien wat meisjes in een andere reeks zouden zijn gestart. Klinkt niet super overtuigend, maar we willen ons vooral op het positieve concentreren.

Een mooie wedstrijd met podium en een prachtige beker als resultaat. Uiteraard hebben we dat gevierd met een lekker ijsje ’s avonds.

Deleersnyder Kris