Lieselot Bossuyt de numero uno in de kwarttriatlon van Bredene

Zaterdag 1 juni, winderig en fris voor de tijd van het jaar… Zo luidde het weerbericht. In tegenstelling tot de haventriatlon in Zeebrugge, wordt er in Bredene wel gezwommen! Gelukkig. Hoewel… het zoute water van de Spuikom voelt toch wel erg koud aan. Het is bibberen. Ik start vlot en zwem meteen in tweede positie, een plaats die ik tijdens het zwemmen niet meer afsta! Het voelt tegelijk onwennig en fijn om eens vooraan te zwemmen! Na een snelle wissel begin ik als eerste aan het fietsen. Vier rondes van 10km, bochtig parcours en heel wat wind! Hoewel ik weet dat (zonder ongelukken) ik de wedstrijd win, ga ik toch stevig door. Niet evident op een niet volledig verkeersvrij parcours. Met bevroren tenen, wring ik me in mijn loopschoenen. Nog drie ronden van 3,7km rond de Spuikom… De rondes lijken immens groot, maar passeren wel snel! Ik finish als eerste dame en 23e overall. NLT-ers Kevin Devos en Jeffrey Vanhoucke eindigen respectievelijk 51e en 65e. Altijd leuk om niet als enige NLT-er deel te nemen aan een wedstrijd. Een leuke triatlon en gemoedelijke organisatie!

Foto’s vind je op deze link terug

Lieselot Bossuyut