Joehoe! NLT dames vooraan op BK Sprint in Lille

Wat een lentemorgen: geen wolkje te bespeuren. Een fris briesje.En een zon die ons een prachtige lentedag belooft. De temperatuur van het water in de Lilse Bergen is al boven de 13°C.
Dit wordt dus zwemmen! We mogen van geluk spreken dit voorjaar. Voorlopig werd nog geen enkele triatlonwedstrijd vervangen door een duatlon.Vorig jaar vielen het BK sprint triatlon in Doornik en de triatlon(s) in Lille (zelfde datum)beiden door het veel te frisse water… (je raadt het goed) in het water. 

We komen aan in Lille. Het wemelt er al van de triatleten.Right… Het triatlonseizoen is echt begonnen.Stijn zorgt zoals steeds voor de logistiek, de catering, de mentale steun en… de kids.Na een verkenningsronde op het fietsparcours, worden de fietsen in de wisselzone geplaatst.Nog even wat inlopen en de armen losgooien.  Op het strand maakt iedereen zich klaar voor de beachstart.Voor ik het goed en wel besef, gaat het startschot. Ik spurt en probeer zover mogelijk in het ondiepe water te lopen.
Ik zie en voel voeten naast mij, voor mij, op mij… Ik probeer de chaos van de zwemstart achter mij te laten en me te concentreren op mijn ademhaling en het ‘uitduwen’…   Ik heb geen idee hoever ik achter ben. Maar stilletjes hoop ik datde verst-voor-mij-uit-spetterende-armen, die van Sofie (Hooghe) zijn.Voor de kindjes wordt het een dagje ravotten: op het reuze speelplein en rond en in (jaja, en dat zonder zwemsuite) de kinderzwemvijver.  Ze merken niet eens dat mama een vlotte wissel heeft. Ik kom alleen uit de wisselzone en beslis gewoon te rijden. Na anderhalve toer kom ik bij het groepje met o.a. Charlene Ottevaere. Met dit groepje bereik ik de wisselzone. Ik start het loopnummer in elfde positie. Mijn benen voelen zwaar en ik denk “Dit wordt nog lastig”, maar al gauw vind ik het juiste ritme en haal ik een handvol atletes in. Ik word zesde en ben tevreden.
En de kers op de taart? Dat is de gouden plak van Sofie!

Joehoe, met twee NLT-ers in de top 10!

Lieselot Bossuyt