Jo Declercq gaat van de grond.

Aansluitend op de jeugd triatlon stond in Koolkerke nog de sprint triatlon Memorial Kenneth Neyt (500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen) op het programma. Dit was spek voor de bek van een aantal fun No Limit triatleten. Eentje paste, op basis van zijn fun gehalte, iets minder in het bonte NLT gezelschap. Arthon Valcke was tijdens de jeugdrace, door een wetsuit die weigerde open te gaan, gedwongen tot opgave. Hiermee verscheen hij anderhalf uur later aan de start de open sprint triatlon. Dat leverde meteen een puike 3° overall plaats (0u56′) op. Proficiat Arthon!

De prestaties van onze funners mochten er ook zijn. Iedereen bereikte met de “smile” de finish. De bewondering en sympathie was zo groot dat Jo Declercq door zijn teamgenoten (hoofdzakelijk vrouwelijk schoon) van de grond werd getilt. Vuurwerk had hier ook op zijn plaats geweest. Misschien een tip voor de volgende knalprestatie.

Proficiat Keuppens E. (1u06′), Vandevenne D. (1u09′), Dejonghe A. (1u14′), Roose F. (1u15′), Catry P. (1u20′), Declercq J. (1u23′) en Deprez E. (1u26′).

Depaepe Stefaan