Jeugdstage Oostduinkerke …door de bril van Maru Ranson

Deze stage was zeker weer één om niet te vergeten! We bouwden een top basis op voor aan een goed wedstrijdseizoen te kunnen beginnen. De eerste activiteit die normaal gezien plaats vond was een avondspel maar wegens de omstandigheden (cantus studentenclub) hebben we de plannen een beetje moeten wijzigen, het werd een strandwandeling. De meesten waren natuurlijk iets meer aangesproken door het avondspel waaronder ik ook. Dit was absoluut verkeerd gedacht! We maakten super veel plezier en foto’s ?. We konden ook genieten van de heerlijke zonsondergang.

De volgende dag begonnen we, na een heerlijk ontbijt, met de stabilisatietraining achteraan op ons prachtige duinenterrein. Daarna hingen we gaan lopen op strand, eventjes goed uitwaaien om dan aan de fietstocht te kunnen beginnen. Ook tijdens de looptraining maakten we er weer een gezellige boeltje van. Na een lekker middagmaal en vier lagen zonnecrème konden we vertrekken op fietstocht. Ook deze was weer helemaal top. We werden in twee groepen gesplitst, in de groep waarin ik mee reed was het één en al ambiance, constant zingen, lachen, babbelen, je kon ons al van ver horen komen. De volgende activiteit was het avondspel. We hebben bewezen dat we allemaal stuk voor stuk echte competitiebeesten zijn! Zo’n spel zullen wij en de trainers niet snel vergeten. Het was zeeslag maar da in het groot een super spel maar er was wel een probleempje, we speelden dit op de duinen vlakte, de open duinenvlakte niet zo handig om ongezien het andere kamp binnen te geraken. Toen de tijd om was besloten we om binnen in de gewone versie verder te spelen. De twee teams hingen nek aan nek de ene boot na de andere  boot zonk, en wanneer het ene team waar ik ook in zat één hokje verwijderd was van de overwinning laat de andere groep hun vijfde boot zinken waarop Stefaan reageert : “Gewonnen!” Natuurlijk waren we wel een beetje teleur gesteld. Maar een beetje later zitten we aan tafel en merken we het blad van de andere groep op en zien dat er maar vijf boten gevonden zijn in plaats van ZES! Iedereen van het team dat nu zogezegd niet gewonnen had hing direct naar Stefaan, uiteindelijk moest Stefaan ons team toch met de overwinning naar bed sturen. Spannendste spelletje was dit dus!

De laatste maar zeker niet de minste dag. De één was al wat vermoeider dan de ander, maar we zaten nog steeds vol van energie voor een wisseltraining en een tocht van 80 km richting Zwevegem, waarbij de zon zeker weer van de partij zou zijn. De wisseltraining liep gesmeerd (zoals het hoort). Toen kwam het lastigste deel van de stage namelijk inpakken. En dan na het laatste maar weeral heerlijke middagmaal vertrokken we op onze fietstocht. We werden in drie groepen gesplitst. In mijn groep was het weer één en al ambiance!!!

Kort samen gevat: Het was een topstage die gerust heel wat langer mocht duren!

Enorm bedankt aan alle trainers, begeleiders en de kookploeg voor weer eens een top stage en de goede zorg !!!!!!

Maru Ranson