In alle hoeken van Vlaanderen NLT kids aan de zwemloopstart.

Zondag 7 mei 2017 was het een dubbele agenda, zwemlopen in Beveren-Waas en Maasmechelen. Desondanks de ietwat grote verplaatsingen, en vooral door de jeugdstage zeer beperkte deelname in de D/H12 en D/H14 categorieën, vonden toch wat NLT’ers de weg naar beide locaties.
Beveren-waas was nieuw op de kalender, onder de organisatie van WTT waren we te gast op de mooie site van S&R De Meerminnen. De wedstrijd begon direct positief voor ons met winst voor Noor Vermeire bij de D06, Ook een podiumplaats bij de D08 met Alieke Vandendriessche die 2e is geworden, Tara Vanwijnsberghe knokte zich naar een 4e plaats in diezelfde reeks. Bij de H08 werd debutant Joaquin Ranson sterk 5e, vlak voor Malt De Simpelaere die week na week zijn zwemprestaties ziet verbeteren. Even later legde Ronit Ranson een stevige basis in het zwemmen en liep in de D10 reeks naar een mooie 2e plaats. Dubbel feest bij de familie Vermeire dit weekend, want bij de H10 kon ook Tuur het volledige pak achter zich laten, hier werd het zelfs een “all NLT podium”, met een 2e plaats voor Tenzin Vanwijnsberghe en Remy Deleersnyder op plaats 3 , om de overmacht compleet te maken waren plaatsen 4 en 6 ook voor NLT met Vic en Arno Ares. Bij de H14 werden we vertegenwoordigd door Arne Vandendriessche die zich vooral met een sterke zwemprestatie een 6e plaats kon toe-eigenen.
3 NLT atleten maakten zelfs de verre verplaatsing naar Maasmechelen, niet om te shoppen maar om aldaar de concurrentie te bekampen in de strijd voor eer en glorie. Lore Decruyenaere werd 4e bij de D08 op luttele seconden van het podium. Broer Lenn Decruyenaere bezette, na een verwoed gevecht met zijn borstnummer, in een zeer sterk deelnemersveld een de 9e plaats op 22 deelnemers bij de H08. En Jasper De Vos ging bij de H10 lopen met de bronzen medaille.
Op 21 mei staat de volgende zwemloop op de kalender in Hofstade bij Mechelen, 2 weekjes later op maandag 5 juni is er het Vlaams kampioenschap, dit jaar dicht bij huis, in Izegem.