IM Nice …. het relaas van Steven Scherpereel

Voorbereiding: Ik startte de voorbereiding zoals altijd met een brede basis in het zwemmen en fietsen, het looponderdeel hielden we beperkt tot max 40km per week daar ik in dat onderdeel blessuregevoelig ben. En op aanraden van de coach kozen we ervoor om in de aanloop naar de Ironman weinig wedstrijden te doen en alle energie opsparen voor het grote doel. Ook was ik al in april een week op stage geweest naar Antibes met Frederiek en het team van Oil service Latem om het parcours te verkennen en te genieten van het mooie weer.

Wedstrijd: Ik arriveerde op donderdag in Nice en kon relax met de andere trainingsvrienden en nlt boys ( Chris en Jeroen) ontspannen Naar de wedstrijd toe leven, nog paar zwemtrainingen in zee en efkes de benen testen in het fietsen het voelde allemaal ok aan.

De wedstrijddag zelf: Om 4h opgestaan om stevig te ontbijten en dan richting materiaalpost om de laatste details uit te voeren. Het was er zeer druk en de nervositeit begon toe te nemen. Als je al ambitie hebt dan wordt het al een uur vooraf drummen aan de zwemstart om een goede plaats te veroveren, we starten namelijk vanop een kei strand en dat valt wel tegen als je een uur op de eerste rij moet staan wachten. Ik koos om uiterst rechts te starten iets meer zwemmen maar de vrije ruimte. De pro’s starten 5’ voor de age-groupers, voilà we zijn weg eerst een ronde van 2100m dan een exit en een rondje van 1700m. Ik zat direct in een goed ritme en kon mij gemakkelijk handhaven in een groepje, wel was er redelijk wat deining op het water. Ik kwam uit de zee keek op de klok en zag 56’ staan wat me tevreden stelde, goede wissel en de fiets op voor 180km. Eerst was er een aanloopstrook van een 25km en daarna ging het bergop tot km 70 col d’ecre op een 1100m hoogte, ik hoorde boven iemand tellen en reed dan in 59 positie maar geen idee op welke pl. in mijn cat. het dalen verloor ik wat terrein maar had daar rekening mee gehouden daar ik geen goede daler ben. Ik kwam terug in Nice met een bike time van 5h12’. Ik had mij voorgenomen om tijdens de marathon snel te starten @ 4’ km en kon dit ook ongeveer 15km aanhouden en liep op dat moment voor het podium in mijn age group maar het mooie liedje bleef niet duren en ik kreeg het plots behoorlijk lastig vanaf km 25 was het puur op karakter en pompte mezelf moed in met te blijven lopen, wel was de uiteindelijk kwam ik over de finish in een tijd van 9h41’ en 75 ste overal op 2800 dln.

De Day after: De slotverdeling voor Hawaï ging pas bekend gemaakt worden op maandag voormiddag. Als we naar de results gingen gaan zien waren er 9 tickets in mijn cat. en er kwam er eentje bij van de dames 40-44. Dus geen stress meer restreeks geplaatst voor Hawaï. Een droom die werkelijkheid geworden is.

Ook proficiat aan Chris en Jeroen met hun mooie prestaties en dank aan het ganse NLT team.

nice 2013 005

Steven Scherpereel