Ik voel me terug triatleet.

Op zondag 30 juni stond ik aan de start van de Bouwpunttriatlon te Eeklo. Eindelijk zonnig weer, water van 18° warm en een prachtig parcours. Er werd vertrokken in 2 waves. Eerst alle atleten met licentie daarna alle atleten zonder licentie. Van bij de start gaf Kristof Tieghem (ex-olympiër in het zwemmen) er een dikke lap op zodat er zich direct een aantal atleten losrukten uit de kopgroep. Ik kon net aanpikken achteraan deze groep en probeerde zo lang mogelijk stand te houden. Het was tenslotte maar 1 kilometer op de tanden bijten. Na 13’56 kwam ik net met de 1ste groep van een 10-tal atlteten uit het water. Na een snelle wissel hoorde ik dat ik in 10de positie aan de fietsproef kon beginnen. Een harde fietsproef zou later blijken. De atleten die ik inhaalde reed ik meteen los en voor mij groepeerden de atleten zich zodat ik helemaal op mezelf aangewezen was. Ik bleef de kraan volledig open draaien na iedere bocht en merkte dat ik geen terrein verloor op de mannen voor mij. Ik kwam uiteindelijk als 8ste na 1:01:36 met 40km/h gemiddeld terug binnen in de laatste wissel. Eenmaal begonnen met lopen voelde ik de inspanningen van het fietsen toch wat wegen en had ik een aantal kilometers nodig om degelijk in mijn ritme te komen. Twee atleten kwamen nog vanuit de achtergrond terug waarvan ik 1 kon afhouden in de laatste kilometer. In een stevig tempo liep ik na 1:54:27 in 9de positie met een voldaan gevoel over de streep. De overwinning ging naar mijn Izegemse studiegenoot Hannes Cool. Na de marathon van Parijs en de 3 dagen marathonmountainbiken in La Roche voel ik mij terug triatleet!

bram fietsen bram lopen

 Bram Laevens