Ijzige duatlon vuurdoop in Geluwe

Vandaag stond voor een tiental NLT atleten de eerste echte officiële duatlon  uit hun sportleven op hun programma. De maanden en weken vooraf waren de mama’s en papa’s druk in de weer met het aankopen van een geschikte fiets(maat) en het afstellen van de maximum toegelaten versnelling. Ondanks de  voorspelde sneeuwlaag, en de daaruit voortvloeiende logische annulatie van de wedstrijd , was het vanmorgen toch een verrassing : GEEN sneeuw. Bijgevolg ging de wedstrijd door. Temperatuur bij vertrek uit het thuisfront :  – 1 °C en veel wind. Aangekomen in Geluwe viel vooral op dat je overal kids zag in rood-zwarte outfit. Tijdens de wedstrijd dacht de speaker even dat dit het NLT clubkampioenschap was. 

Onder de goede van trainer Stefaan begonnen de jonge atleten aan de verkenning van het fietsparcours. Na deze verkenning was zeer duidelijk dat je vandaag een echte Flandrien  moet zijn, om in deze omstandigheden een duatlon te doen. De gevoelstemperatuur was ver onder nul door de strakke oostenwind. De ouders zelf hadden meer werk om hun eigen lichaam op te warmen dan dat ze zich konden ontfermen over hun zoon of dochter. Gelukkig was er Stefaan die de taak van schaapsherder ter harte nam, de opwarming verzorgde en voor iedere atleet supporterde. De atleten zelf, reden de brug over de A19 op en af, om vervolgens een soort mini Oude Kwaremont (kasseien) te overwinnen. Na het fietsen , liepen ze nog een ronde met ijsklompen aan hun voeten om daarna zich  zo snel mogelijk  naar warmere oorden ( lees kleedkamers ) te begeven. 

Aan de finisch zag trainer Stefaan en voorzitter Johan dat alle NLT – atleten zonder kleerscheuren en onderkoelingsverschijnselen , de meet hadden bereikt. Ondanks de heroïsche omstandigheden, was het vooral mooi om te zien dat de vriendschapsbanden onder de atleten, in deze barre koude, nog wat warmer werden. 

Deze editie in Geluwe zullen we ( zowel atleten als ouders )  nog lang onthouden.

Bedankt  begeleiders en de ouders voor de support. Maar vooral een dikke proficiat aan alle atleten die zich net als Peter Sagan, ijskoning of koningin mogen noemen op deze  24ste  maart 2013.

Geluwe 2013 007 Geluwe 2013 013

Met dank aan auteur Ludo Debaere