Holten…..de ideale voorbereidingswedstrijd voor EJK in Lithouwen

Op zaterdag 1 juli vond er voor Cato Cassiers, Lisa Isebaert en Hannelore Willen een ETU-wedstrijd plaats in Holten. Voor Lisa was het daarmee de eerste wedstrijd op internationaal niveau.

Cato kwam na de zwemproef als 8ste uit het water. Na een sterke wissel kon ze bijna onmiddellijk aansluiten bij de kopgroep. Lisa en Hannelore kwamen een kleine minuut later uit de wissel. 20 kilometer moesten de atleten afwerken met één stevige kuitenbijter, de Moutieweg, een steile helling van 700m met gemiddelde stijgingsgraad van 7%. Vooral deze helling was voor Lisa een ware beproeving. Door mechanische problemen kon Lisa niet schakelen en verloor ze zo de connectie met haar fietsgroep. Hannelore kon zich wel vlot nestelen in de fietsgroep net zoals Cato. Enkel de topfavoriete en een landgenoot konden wegrijden van de kopgroep. Cato startte rond de 10de positie aan de afsluitende loopproef, Hannelore startte ongeveer 2’30” later. Lisa kon door mechanische pech enkel maar achtervolgen. Cato eindigde uiteindelijk als 16de en 3de Belg. Hannelore kon na een sterke eerste loopronde en een tweede loopronde met penalty helaas, de 22ste stek in beslag nemen. Hiermee werd ze 4de Belgische. De 38ste plaats was dan weer voor Lisa.

Na een zware examenperiode wordt deze wedstrijd vooral gezien als goeie voorbereiding op het EJK in Litouwen (midden juli). Hier nemen zowel Cato als Hannelore aan deel. Lisa mag volgende zondag 9 juli aantreden op het BK Sprint in Vilvoorde. Succes!

Jasper Van Wonterghem