Het zit snor met de conditie … laat de wedstrijden maar komen.

Het voorbije weekend is ook voor de kids en jeugd het seizoen op gang gekomen. Met zwemloop wedstrijden in Maaseik, Grimbergen en een cross duathlon in Retie hebben al enkelen van onze jonge atleten hun conditie kunnen testen.

Maaseik is nu niet direct dicht in de buurt, maar toch vonden de broers Len en Arcan (en vooral hun ouders) het de moeite om naar daar af te zakken. In het lokale sportpark konden ze goed hun mannetje staan, Len haalde, met een 3e plaats het podium. Arcan kwam na een sterke zwemprestatie als 4e over de streep.

Iets dichter, in de rand van Brussel waren op de zwemloop van Grimbergen al wat meer NLT atleten aanwezig. Malt kwam als 4e binnen in de M10 categorie. Ronit mocht met haar 3e plaats het podium op in de D12 reeks, waar ook Alessia 5e werd. Bij de M12 hadden we zelfs de winnaar in onze rangen, Tenzin mocht na een sterk loopnummer op het hoogste schavot van het podium plaats nemen, Massimo werd 11e in deze reeks. Bij de M14 werd Renée 5e. In de hoogste categorie, de +16 atleten behaalden we 2 mooie zilveren medailles, Theo bij de jongens en Lucie werd met enkele tienden van een seconde geklopt voor de overwinning.

In Retie was het een cross duathlon in zware omstandigheden met veel regen en wind. Een officiële uitslag werd voor de jeugd niet opgemaakt, maar mooie prestaties van Arcan en Jasper in de eerste gelederen van hun respectievelijke categorieën werden toch vastgesteld.

Met de conditie van de NLT atleten zit het overduidelijk al snor, dat beloofd voor prestaties verder in het komende seizoen. Op wedstrijden dichter in de buurt is het nog even wachten, maar naar  zwemlopen in Oostkamp (1 mei), Waregem (16 mei) en Izegem (1 juni) kan alvast uitgekeken worden.