Het werd trekken, duwen en stampen tijdens de finale in Panevesys.

Midden juli namen Cato Cassiers en Hannelore Willen deel aan het EK Jeugd in Litouwen (Panevesys), Hanne Peeters vervolledigde het vrouwelijke drietal voor Team België.
De wedstrijd verliep in 2 delen, met af te leggen afstanden die een stuk korter waren dan een “normale” Jeugd A afstand, dit zou dus sprinten worden.
Op donderdag 13 juli was er de halve finale, in 3 reeksen, en waarbij elk van de 3 dames zich heel vlot plaatste voor de finale die 2 dagen later zou plaatsvinden.
Met fierheid kunnen we dus zeggen dat de 3 Belgische dames alvast tot de Top 30 Jeugd A Dames in Europa behoren!
De finale op zaterdag 15 juli was van een geheel ander kaliber, het ging er voorwaar zeer hard aan toe. Reeds tijdens het zwemmen kregen onze 3 dames het zwaar te verduren.
Trekken, duwen, stampen, alles werd uit de kast gehaald door meerdere atletes, en dat liet zich meteen zwaar voelen, onze dames dienden reeds van in het begin van de wedstrijd veel te incasseren.
Cato kon aansluiten bij een fietsgroep en fietste vlot mee. Hannelore miste de aansluiting en diende de wedstrijd volledig alleen te fietsen, op 3 meter afstand, bijzonder lastig dus.
Cato startte nog betrekkelijk fit aan het loopgedeelte, bij Hannelore was intussen de brandstof op. Cato eindigde finaal 25e, Hannelore nam de 29e plaats, Hanne Peeters schreef de 14e plaats op haar naam.
Op zondag 16 juli was er dan nog de Mixed Team Relay. Cato startte als eerste atlete, gevolgd door Thomas Guilmot, Hanne Peeters en Elias Biesemans.
Cato had duidelijk het mes tussen de tanden na zwem-ervaring in de finale en kwam bij de eerste groep uit het water, zij startte als derde het loopnummer. Finaal eindigde Team België op een mooie 13e plaats
Alle atleten keerden moe maar voldaan terug, en vooral met een rugzak aan opgedane ervaringen en lessen, die zij in volle motivatie voor het BK komende zaterdag 29 juli in Sint-Laureins zullen toepassen!!

Nathalie Vermassen