Golden trials …day 1

Sinds eind oktober 2020 werden er geen wedstrijden meer gezwommen. Onze competitiezwemmers missen dan ook enorm de adrenaline, sfeer, zich meten met anderen,…

Afgelopen zondag 2 mei organiseerden we een interne wedstrijd, de Golden Trials. Het was even zoeken hoe alles zo corona-veilig mogelijk gemaakt kon worden. Met dank aan heel wat helpende handen werd het een prima organisatie.

Onze 8 competitie bubbels waren wat onwennig in het begin, maar alles verliep vrij vlot. Na de opwarming deed iedereen zijn wedstrijdpak aan en de zenuwen namen toe.

Maar liefst 32 zwemmers namen deel, goed voor zo’n 88 Starts. Eén voor één gaven ze het beste van zichzelf. De meeste tijden werden aan flarden gezwommen en soms wel met een verbetering 20 seconden! Onze officials noteerden ook ter verbetering de nodige techniekpunten.

Met deze feedback kunnen we tijdens de trainingen opnieuw een stap vooruit zetten. Het is leuk dat deze feedback eens van een official komt en niet van de trainers.

Binnen een paar weken (24 mei) organiseren we de tweede dag van Golden Trials. Dan gaan de zwemmers opnieuw de challenge met zichzelf aan.

Uitslag Golden Trials 2 mei 2021

Martijn Balcaen