Goed begonnen is half gewonnen…

Op het Bk sprint in Lille heeft Sofie Hooghe opnieuw een Belgische titel  toegevoegd aan een ondertussen indrukwekkend lange lijst van gouden medailles op BK’s.

Het was de derde wedstrijd die Sofie in één week moest afwerken. Of dit niet een beetje van het goede te veel zou zijn zou de wedstrijd duidelijk maken. Na de opwarming voelden de beentjes  toch nog een beetje de vermoeidheid van de wedstrijd in Turkije en Doornik.

De goede luim vóór de wedstrijd en de daarbij horende big smile lieten het beste verhopen. Vader Eddy verzorgde naar goede gewoonte zijn logistieke plichten die een wedstrijd altijd met zich mee brengt.  Vriend Cor bekijkt het hele gebeuren goedkeurend vanop een “veilige“ afstand.

Op het strand van de magnifieke vijver stonden een 60-tal dames te trappelen van ongeduld om de eerste echte individuele triatlon  van het jaar aan te vatten.

De korte loopstart in het mulle zand zorgde er meteen voor dat de topfavorieten ongehinderd het zwemmen konden aanvatten. Charlotte Deldaele legde er meteen deftig de pees op. Enkel Sofie was in staat het moordende tempo met een kwiek ogende zwemslag te volgen.

De wissel verliep uitstekend en beide dames waren bij het uitlopen van de lange transitiezone definitief schampavie. Het perfect rondraaien leverde na eerste ronde fietsen een mooie bonus van 50 seconden op. In de achtergrond probeerden de achtervolgers wanhopig met vereende krachten de achterstand op Sofie te verkleinen.

Na een perfecte wissel nam  Sofie meteen afstand van Charlotte. Op de zanderige omloop rond de vijver kon Sofie met stevig aangehouden tempo de achtervolgers op een veilige afstand houden. Onder massale belangstelling behaalde Sofie zowel bij de beloften als bij de elite haar zoveelste nationale driekleur. Als dat geen opsteker is voor de rest van het seizoen.

Ook Lieselot Bossuyt stond met duidelijke verwachtingen aan de start. Manlief Stijn had met de deelnemerslijst in de hand uitgerekend dat een 6de plaats haalbaar moest zijn. Meteen stond er voldoende  druk op de ketel. Het zwemmen verliep zoals verwacht. De 750 m wordt aan een leuk tempo afgemaald, maar echt versnellen om in de voeten van de rappe starters te geraken zit er op dit moment nog niet in. Een 17de plaats na het zwemmen was haar deel.

Na een indrukwekkende remonte in het fietsen kan Lieselot het  afsluitende  lopen vanuit 10de stelling aanvatten. Na enkele kilometers lopen schiet de loopmachine pas echt  in gang. Met een 2de looptijd vliegt Lieselot in de 2de ronde nog 4 verbouwereerde concurrentes voorbij. Een 6de plaats is de uiteindelijke beloning. Proficiat Stijn. Je zat er boenk op. Misschien de volgende keer een derde plaats voorspellen? Als uw vrouwtje zo goed luistert dan……

In de voormiddag had Jean Pierre op de kwart afstand zijn triatlonseizoen op gang getrokken. Niet getekend door de inspanning en tevreden met hoe het gegaan was kwam hij fris als een vis over eindstreep. Het is duidelijk dat Jean Pierre de winter goed verteerd heeft.

Op het BK bij de heren zouden Lieven Laflere  en Henk Omey het tegen mekaar opnemen. Het was een duel op het scherpst van de snee. Na het zwemmen had Lieven een leuke voorsprong genomen op een toch een uitstekend zwemmende Henk.

Tijdens het fietsen was Henk voortduren aan de kop van zijn achtervolgende groep te zien. De achterstand werd na het fietsen opnieuw overbrugbaar.

Lieven begon furieus aan de loopproef en was na de eerste ronde toch verrast dat Henk hem nog altijd niet had bij gehaald. Zou het dan toch mogelijk zijn Henk achter zich te houden? Henk deed er alles aan om Lieven toch nog op de laatste hellende zandstrook voorbij te baggeren. Op de meet hield Lieven slechts enkel  seconden van zijn voorsprong over. Proficiat aan beide mannen voor de knappe prestatie en de schitterende wedstrijd in de wedstrijd die jullie verzorgd hebben.

BK Sprint Triatlon Lille 019 BK Sprint Triatlon Lille 020

 Johan Van Wonterghem