Gemengde gevoelens na BK Triatlon in Izegem

Het BK Triatlon in Izegem stond bij de jeugd in het rood aangevinkt. Onder het motto “arbeid adelt” werd er in aanloop naar 15 augustus hard getraind en niets aan het toeval overgelaten. De verwachtingen waren hoog gespannen. Het werd uiteindelijk een cocktail van vreugde, verdriet en ontgoocheling. Mixed feelings.

Emma Cottenie, die al een schitterend seizoen achter de rug had, werd terecht naar voor geschoven als één van de podium kandidaten. Spijtig genoeg had ze niet de goede loopbenen en moest ze vrede nemen met een vijfde plaats. Bij de jongens viel vooral de knappe 6° plaats van eerstejaars jeugd C atleet, Jasper Devos, te noteren. Even later waren alle ogen op Nele Dequae gericht. Zou Nele opnieuw het vuur aan de schenen kunnen leggen van de plaatselijke favoriete, Rhune Vansteenkiste? Van een echt duel was er deze keer geen sprake. Nele keek na het zwemmen op tegen een bijna onoverbrugbare achterstand van 55″. Ze werd finaal, na een race waarin ze het onderste uit de kan haalde, knap 3°. De eerste medaille was een feit. Bij de jeugd A lag de druk op de schouders van Lotte Vandekerckhove. Aan de hegemonie van Hanne Peeters valt niet te tornen. Daar had Lotte zich al mee verzoend. Ze keek wel uit naar de confrontatie met Elise Tahay. Spijtig genoeg besliste materiaalpech daar anders over en verdween Lotte vroegtijdig uit de race. Na de ontgoocheling van Emma, het verdriet van Lotte, keken we vooral uit naar onze vrouwelijke junioren (Cato & Lisa) om onze medaille stand wat op te krikken. Bij de jongens (Merten, Arthon, Tristan, Andres en Hamish) droomden we stiekem van een tweetal top tien noteringen. Ondanks een puik zwemonderdeel was er geen kruid gewassen tegen het overwicht van de weder optredende Laura Swannet. Cato Cassiers werkte een perfecte wedstrijd af en werd met opgeheven hoofd knap 2°. Voor de resterende podiumplaats werd het nog spannend. Na alles uit de kast gehaald te hebben tijdens de afsluitende 5 km run wist Lisa Isebaert nog het brons uit de brand te slepen. Even later werden we positief verrast door de top vijf notering van Deborah Colle. Bij de jongens liep het niet zoals verhoopt. Niemand kon aanspraak maken op die voorop geschoven top tien plaats. Enkel M. Breye (13°) kwam in de buurt.

Naast de eerder vernoemde jeugdatleten danken we ook de vele andere No Limit jongeren voor hun schitterende deelname aan het Belgisch Kampioenschap. We waren in ieder geval in de breedte opnieuw één van de meest toonaangevende clubs. Chapeau aan iedereen!!!

Van die massale No Limit aanwezigheid was er spijtig genoeg geen sprake meer tijdens het BK Olympic Distance Triathlon. Slechts 3 van onze volwassenen verschenen aan de startlijn. Een dikke merçi aan Ruben Deprez, Lieven Laflerre en Thierry Dooms die met verve de clubkleuren in Izegem hebben verdedigd. R. Deprez finishte als 54° overall (20° belofte) en dook hiermee voor het eerst onder de 2 uren grens op de kwart triatlon. Een prestatie om “U” tegen te zeggen. Iets verderop kwam de goedlachse Lieven Laflere als 15° master A over de streep. Last but not least mochten we ook Thierry Dooms als 8° master B in de aankomstzone verwelkomen. Knap gedaan, hopelijk werkt dit aanstekelijk en kunnen we in de toekomst voor het BK meer adults over de streep trekken.

Depaepe Stefaan