Flanders Field…struggle to finish

Wat doet een mens op een winderige en regenachtige zondag ? Terugdenken aan de vorige zonnige zondag en toffe afsluitende wedstrijd in Ieper !

Een Iron man long distance, een competitie man olympic distance en een funner gaan samen naar Ieper. Inleiding van een flauw mopje ? Nee. Team NLT140 aan de start van de In Flanders Field triathlon.

140 is de gezamenlijke leeftijd. Voor zij die graag rekenen. Sammy is 5 jaar ouder dan Fré en 4 jaar jonger dan Koen.

Het werd een wedstrijd met een verhaal, een fietsverhaal. Fré, behulpzaam als steeds, geeft voor de wedstrijd zijn wonderbusje (“stopt een band zonder dat je moet wisselen”) aan Heidi. Nog maar enkele kilometers ver, je raadt het, rijdt Fré zelf plat. Wachten op Heidi en het wonderbusje en weer weg. Helaas niet voor lang. Het wonderbusje verricht geen wonderen en de band loopt weer leeg. Na nog wat gepruts en een vruchteloze zoektocht naar een geschikte binnenband (hoge velgen = lang ventiel) komt de Flandrien in Fré boven. Als een echte Eugène Christophe (Fransman, geen Flandrien, maar och wat) zoekt en vindt Fré een oplossing, ’t is te zeggen een achterwiel. Met het achterwiel van een gewone racefiets, geleend van een toeschouwer, lukt het schakelen met de tijdritfiets niet goed en werkt de achterrem niet, maar Fré geraakt weer in Ieper (en Nathalie kan opgelucht ademhalen).

Team NLT140 dus ook aan de finisch van de In Flanders Field triathlon.

Samen sporten en veilig aankomen, de tijd is bijzaak maar we moeten er geraken. NLT goes trio.

Zij die de leeftijden correct uitrekenen van NLT140 en een kort verhaal schrijven over Eugène Christophe maken kans op een workshop “banden stoppen met een wonderbus” door Fré. “Zwemmen in troebel water” door Sammy of “Help mijn haas loopt te snel” van Koen kunnen ook.

Koen Baluwé