Fietsen voor het goede doel. Ride for Parkinson’s

Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste voetjes. Het seizoen 2021-2022 nadert met rasse schreden.
In triatlon is het fietsgedeelte in tijd het belangrijkste onderdeel van de wedstrijd. En dus zou hier verhoudingsgewijs ook het meeste trainingsvolume naar toe moeten gaan. Om de trainingen afwisselend te maken en ook om wat met verschillende afstanden te spelen zullen we in de komende maanden proberen om nu en dan eens een toertocht in te lassen.

Voor de start van het seizoen zouden we het sportieve koppelen aan het sociale. Op 19 september wordt er een fietstocht georganiseerd door Parkili (Parkili.be wil het welzijn verbeteren van mensen met Parkinson, brengt hen in beweging, zet in op meer begrip en zamelt fondsen in voor onderzoek naar betere behandeling). Met de club zouden we hieraan willen deelnemen. Er is de keuze uit verschillende afstanden en we zouden ons programma daaraan aanpassen.

Mogelijkheden:
Die-hard : vertrek om 8h van aan het clublokaal voor een rit van 80km tot in Lokeren. In Lokeren aanschuiven voor de wegrit van 82km.
Twister : vertrek om 10h in Lokeren voor de tocht van 47km en aansluitend met de fiets naar huis
Family : vertrek van in Lokeren zelf voor de tocht van 47km of 27km

Om het één en ander in goeie banen te leiden en om na te kijken welke voorzieningen we vanuit de club zouden moeten treffen zou het leuk zijn indien je zou kunnen doorgeven aan Kris Lammens voor welke optie je zou kiezen (stuur gerust een mailtje naar lammens.alliet@skynet.be  en we maken een lijstje met alle speciallekes). Indien er combi’s mogelijk zijn tussen Die-hards en Twisters dan kan de auto door verschillende groepen gebruikt worden. Het zal voor ons van belang zijn te weten hoeveel plaatsen er heen of terug beschikbaar zijn en hoeveel fietsen er mee kunnen. Indien hier te weinig mogelijkheden zijn met bestaande vervoermiddelen, dan kijken we na om een navette te organiseren om fietsen heen of terug te voeren.

We hopen dat dit event op ruim enthousiasme wordt onthaald en dat we onze kleuren uitvoerig en ‘en masse’ kunnen verdedigen in Lokeren (check zeker even de website  voor meer info of andere activiteiten).
Uiteraard staat dit open voor ALLE leden van de club (om het even welke discipline). De korte rit van 27km zorgt er voor dat er werkelijk geen instapdrempel is hiervoor. We zouden de inschrijvingen (5€ per persoon vanaf 10 jaar) ter plaatse regelen.

We kijken uit naar jullie reactie !

Kris Lammens & Chris Deleersnyder