Experience of a rookie

Vorige zondag heb ik mijn eerste triatlon gedaan en dit is mijn ervaring: 

Door een aanslepende knieblessure heb ik wijselijk besloten om me slechts in te schrijven op 1/8e triatlon van Retie. Als enige lid van het No Limit Team stond ik met heel veel zenuwen aan de start. Had ik alles mee, waar moet ik staan en hoelaat, hoe is het parcours,… vele vragen spookten door mijn hoofd. Gelukkig was ik vroeg aanwezig en kon ik alles rustig bekijken en klaarzetten. Achteraf gezien waren al mijn zenuwen absoluut niet nodig! Loopschoenen klaar, fiets klaar, swimsuit aan en naar de start. De gloednieuwe badmuts van het no limit team kwam goed van pas en zo was het nieuw logo toch ook een beetje zichtbaar. We sprongen met een 200-tal in het kanaal, even op adem komen, klaarzetten, 3, 2, 1 GO! Als een bende vissen met weinig plaats spurten we richting de eerste boei. Ik had geen flauw benul wat mijn tijd was of hoe goed ik zwom, het enige waaraan ik dacht was “Wat in hemelsnaam ben ik aan begonnen”. Gelukkig kwam die boei er snel, nog een 200m en we waren er. Met een tijd van 8:55 kwam ik als 59e uit het water. Strakke tijd al vond ik dat van mezelf. De eerste wissel, de wetsuit snel afkrijgen was geen enkel probleem, snel fiets nemen en vertrekken. Al snel kon ik een stevig tempo fietsen en was er weinig wind, wat alleen maar een voordeel is. Ik moest wel mijn meerdere erkennen in het fietsen en merkte dus na vele inhalers dat ik nog veel werk heb om mijn fiets-tempo op te drijven. Toch had ik na 24km en een mooie 47min een mooi gemiddelde van 31km/u. Dan de snelste wissel richting het lopen. Die stretch-veters waren een goede aanwinst, daar heb ik letterlijk minuten ingehaald op de atleten die hun veters moesten strikken. Na een 2-300m het ritme zoeken had ik het gevonden daarna kon ik genieten van het uitzicht en nog een atleet of 4 inhalen en na een 27minuten kwam ik al terug aan de aankomst. De tijd die ik had gehoopt was 1u30min, maar ik klokte het af op 1u24min. Voor een eerste ervaring ben ik trots op mezelf.

Wat me vooral is bijgebleven, triatlon is mega kicken! #addicted!

Thomas Desmet