ETZ Triatlon & Duatlon Gullegem

Het is een verwennerij… Zo vele mooie wedstrijden in ons mooie West Vlaanderen. Na Zwevegem was het nu de beurt aan Wevelgem/Gullegem om een triatlonweekend te organiseren. En het werd een waar triatlonfestijn : BK sprint, ¼ triatlon en in de namiddag nog een resem loopwedstrijden en als kers op de taart BK Duatlon. Binnenkort hebben we nog Kortrijk, Oudenaarde en later volgen nog Izegem en Ieper als thuiswedstrijden. KTDC stond met 38 atleten aan de start van de kwart. ETC-IFC kon ruimschoots 20 atleten afvaardigen voor deze discipline. Het viel niet onmiddellijk op met de 9 starters dat we één van de grotere clubs van het land zijn. Als we de inschrijvingen over alle disciplines meetellen komen we toch aan 20 mensen. Maar het kon zeker de pret niet bederven, want zoals steeds : de afwezigen hadden ongelijk.

De weergoden waren ons deze ochtend zeer welgezind (in de namiddag was het op het parcours wellicht iets minder aangenaam met de hevige regenbuien, die gelukkig niet al te lang duurden). Reeds vroeg was het de beurt aan de sprinters voor het BK. Bij NLT klokten Steven (nipt 4° in zijn categorie – 10” verschil met podium), Andres (3° – zo vader zo zoon), Ruben en Quinten al bij al kort na elkaar af en zetten zo allen een topprestatie neer. Onder de dames waren het dan weer ex-NLT’ers die de wedstrijd kleurden (Sofie Hooghe 2° en Charlotte Deldaele die na een zeer sterk zwemnummer genoegen moest nemen met een 5de plaats genoegen moest nemen). De toon was gezet…

Na de sprinters was het de beurt aan de dames en heren van de kwart-afstand. Vanaf het epicentrum (en de wisselzone) is het 5km fietsen naar de start van het zwemmen, maar deze omweg is meer dan de moeite waard. Het zwemmen vindt plaats in de plas aan het vijverhof en dat is werkelijk top : starten van op het strand met een Australian exit na de eerste ronde van 500m. Daarna volgt een aanloopstrook en 2 plaatselijke rondes en het geheel wordt vervolledigd met 4 kleine rondes in het natuurdomein Bergelen. Dit alles maakt het een zeer aangename en snelle wedstrijd over 1km zwemmen – 36,5km fietsen en 10,8km lopen.

Naast de NLT’ers is het eveneens blij weerzien met vele andere atleten van bevriende clubs. We waren misschien niet met de grootste groep maar maakten bij momenten wel meest lawaai en de blije en lachende gezichten werken soms toch wel een beetje magnetisch. Een wedstrijd wordt mede gekleurd door de sfeer die er rond hangt en dat zat alleszins helemaal snor. Bram zetten een toptijd neer in het zwemmen en was eveneens zeer sterk op de fiets. Jammer genoeg zorgde pech in een kort keerpunt aan de wisselzone voor een valpartij : gelukkig niet veel fysieke pech maar wel gebroken shifters dus onmogelijk om de wedstrijd verder te zetten.

Kort na elkaar kwam de voltallige NLT-delegatie over de meet onder het toeziend oog van de vele supporters en de voorzitter die zag dat het goed was. De vele schouderklopjes en proficiat kwamen niet uit de lucht gevallen : prachtprestaties van alle atleten. Tom kon na een zeer sterk fietsnummer (5watt te veel ?) het gat niet meer dichten in het lopen. Kurt (“‘k heb slechte benen” en “het loop voor gene meter”) kon na een super loopnummer Fré nog net achter zich houden. Koen, Tim, Charlotte en Nancy vervolledigden de NLT statistiek met allemaal personal bests. Zeker voor herhaling vatbaar.

Bij deze nog een warme oproep om in grote getalen aan de start te staan bij de komende ‘plaatselijke’ wedstrijden : keuze genoeg !

We kunnen gemakkelijk officieus de kwart in Izegem en de halve van Damme uitroepen tot officieuze NLT-wedstrijden zodat er een extra duwtje is om de twijfelaars over de streep te trekken.

Tot op een volgende ? Chris Deleersnyder