Er werden geen cadeaus uitgedeeld op wintertriatlon in Diksmuide

Vorige zaterdag (2 maart 2024) waren we met 5 jeugdtrio’s en een tiental individuele deelnames de meest aanwezige club op de wintertriatlon in Diksmuide.  Een ideale wedstrijd om even de stand van zaken te checken na vier maanden trainingslabeur. De resultaten mochten gezien zijn. Onze vijf teams stonden allemaal in de linker kolom op de uitslag (14 teams) van de trio triatlon. Enkel het triatlon team “Westkust” was onze jeugd te sterk af. Met 2 podium en 5 top zeven plaatsen konden we niet beter dromen.

Op de individuele sprint triatlon stonden Seppe Vanoverbeke en Tenzin Vanwynsberghe met een 3° en 5° zwemtijd meteen in de vuurlinie. Helaas shit happens. Tenzin werd op de kasseistrook door een windstoot letterlijk van de weg geblazen en staakte geschaafd de race. Gelukkig bleef het bij dit ene akkefietje en konden de supporters genieten van heel wat hoogtepunten.  De remonte van Arnoud Douterlugne mocht best gezien zijn. Hij vlamde als 24° het fietsparcours op en wist met de snelste looptijd nog een 8° plaats uit de brand te slepen. Bij de dames kleurde NLT de wedstrijd. Hannelore Guillemyn zwom, fietste en liep met ruime voorsprong naar de overwinning. Het feestje was nog niet compleet. Even later finishte Maud Demuynck als 3° dame overall.

Ook onze veteranen lieten van zich spreken. Zowel Charlotte Ranson als Chris Deleersnyder waren de snelste bij de masters. Hun gedrevenheid en doorzettingsvermogen is immens. Na een lange achtervolging wist Chris in een pittige eindspurt Hannelore nog achter zich te houden. Ook Charlotte rekende af met de jeugd en hield dankzij een sterke run Elize Couwet net achter zich. Er werden geen cadeaus uitgedeeld. Ze hadden, na de swim meeting van 24 februari blijkbaar nog een eitje te pellen met de jeugd.

Proficiat aan alle NLT deelnemers. We zitten op schema. We mogen dromen van een veelbelovend seizoen.

Uitslag individuele sprint triatlon

Uitslag trio triatlon